Fullt upp

Ja, det är verkligen fullt upp. Jag som har semester....
Förra veckan satt jag ju på skolbänken då det var första veckan på kostrådgivar-utbildningen. Oj, vad jag var slut i både huvud och kropp flera kvällar. Man är ju liksom inte van att sitta stilla så mycket och dessutom försöka ära sig nå't. Det var korvstoppning på hög nivå, men wow vad intressant och roligt! Trevliga människor i gruppen också och vi var en liten grupp på 7 elever och Anna Hallén som lärare - det kan ju bara inte bli galet :-)
Så det blev att lägga till nya vännerna på Facebook också och fortsätta samtalen där tills vi möts igen, den 22-26/8, då det är nästa skolbänksvecka + tenta. Nu har vi alla att göra, att plugga in allt vi lärt oss, sortera in all kunskap på rätt plats i hjärnan, vilket inte är helt lätt när man är i mittimellanåldern ;-) Tur att det är rolig kunskap i alla fall. Nå't annat som är roligt är att jag och mina studiekamrater nu faktiskt har läst mer näringsfysiologi än vad en läkare gör på sin utbildning. Det förklarar en del faktiskt.....
En direkt effekt av all ny kunskap blev utrensning av skafferi och kyl på allt vad gluten, stärkelse, vitt socker och kryddor med glutamat heter. Hela familjen är nu införstådd med att här hemma kommer det inte att serveras pasta, couscous, bröd eller annat med gluten i. Inte heller vitt socker eller annat med snabba kolhydrater eller mkt stärkelse i. Tufft? Ja, kanske det, men så är det. Ingen av dem har klagat än, förmodligen eftrsom de märker att den mat de får är mkt godare, mättar bättre och får magarna att må bra.
Förmodligen kommer jag att starta en blogg till så småningom där jag framför allt kommer att blogga och hälsa och kost. Men jag väntar tills jag är mer fullfjädrad och känner att det är dags. Så kan denna bloggen få vara mer allmän. Men jag återkommer  till det framöver.

Förutom allt pluggande jag behöver få till nu håller vi också på att få rätt på kaoset i hemmet, det kaos som har orsakats av att Olivia och Johanna fått var sitt rum och Magnus och jag åkt ut i bäddsoffa (nyinköpt från Ikea) i vardagsrummet. Det är väldigt mycket rensande, sorterande och omflyttande för att få rätt på det hela. Pust och stön hörs och känns det mycket av. Planerar att rensa ut några garderober idag. Imorgon tar vi ledigt från allt och åker till Köpenhamn. Johanna behöver tåspetsskor och de ska köpas i en speciell butik i Köpenhamn och då passar vi på att ta en familjedag där. Det ska bli roligt.

Ha en fortsatt fin vecka. Hoppas solen och värmen kommer tillbaka.

Blessings!

Vår nya bäddsoffa

RSS 2.0