Varmt och kallt

I måndags åkte Magnus och jag till Stockholm över dagen. Vi tog "fakirexpressen" dvs det X2000-tåg som går från Malmö till Stockholm kl.5.17 på morgonen. Vi hade blivit ditkallade av cheferna på Högkvarteret för att tala om vår och Limhamnskårens framtid. Tidigare hade vi fått veta att det fanns planer på att ge oss nya order och vi har sedan strax innan jul praktiskt taget bombaderat dem alla med rapporter, mail, vittnesbörd, bilder, predikningar, projektansökning m.m. för att visa att det nu börjar hända saker här och vi kan inte flytta härifrån nu. Vi har jobbar för detta, både som anställda och tjäntlediga, under 11 år och när det nu äntligen börjar gro, det vi först fått gräva om jorden och sedan så och vattna, då kan vi ju inte försvinna.
Detta var alltså anledningen till vår resa till Stockholm och där satt vi, mitt emot "the bosses" och lade fram allt som fanns att visa och lägga fram till Limhamnskårens fördel och till varför jag måste få fortsätta vara anställd etc. I ca två timmar pratade vi och jag kände efteråt hur mina kinder var alldeles varma och hela jag var helt utpumpad, men jag visste också att Gud var där och ledde det hela, för orden föll rätt och Guds Ande överbevisade om att det är nu det händer. Så trots att vi reste i dryga nio timmar för ca två timmars samtal, var det värt varje minut. När vi gick från HK visste vi inte vad beskedet skulle bli men när stod och väntade på tåget för att åka hem, ringde de och sa att det blir ingen förflyttning utan vi får jobba vidare och förverkliga framtidsplanerna. Wow, vilken känsla! Det var en skön resa hem på många sätt.
Tack alla som bad för oss och alla som höll alla tummar och tår.

Jag vet inte om det var glädjen efter detta eller om jag bara är knäpp men i onsdags följde jag med väninnan Yvonne till kallbadhuset på Sibbarp och kallbadade. Ja, jag alltså (som inte i vanliga fall badar om det inte är typ 24 grader i vattnet...). Vi bastade en lång stund och sedan ut på bryggan, trappan ner i vattnet och upp som ett skott igen - jag tror jag var i vattnet i ½ sekund. Det var 0 grader i vattnet :-S
Det var skönt att komma in i bastun sedan kan jag meddela och efter att ha duschat och klätt på mig igen senare så kände jag mig ganska uppfriskad faktiskt. Det blir säkert fler gånger :-)

Igår var vi en sväng till Te & Kaffe-huset på Fersens väg, det var Öppningspartaj. Vännerna Samuel och Karin äger det nu. Samuel sköter butiken och Karin har sin MaryKay studio där. Det var en trevlig stund. Rekommenderar ett besök.
Idag var det gudstjänst som vanligt och predikan kan du lyssna på här.

Ha en bra vecka
Det är förresten Loppis på lördag 10-14
Blessings!

Skönt

Visst, det är några veckor sedan jag bloggade här, mne nu är jag tillbaka.
Det nya året är en bit på väg. Terminen har satt igång och vardagarna är som de ska.
Den här helgen har varit en skön helg. Igår hade vi "Dag för Hela Människan" igen med Tikva, mini-spa, god mat, gemenskap, möjlighet till massage, samtal, spikmatta och med avslutande stillhetsandakt. Vi har beslutat att ha sådana dagar en gång i månaden och det ser vi alla verkligen fram emot. Nästa blir 12 februari.

Idag hade vi en bön - och lovsångsgudstjänst med olika bönestationer, vilket också var hur bra som helst. Vi är så glada för allt Gud gör med oss och kåren just nu och det behövs mycket bön för att kunna gå vidare i det.

Annars så har barnen börjat skolan igen efter ett långt jullov. Olivia har färgat håret svart - vilket är ett mirakel för att vara hon :-) och allt går sin gilla gång än så länge.

Känner inte att jag har så mycket mer att skriva just idag, så jag återkommer när orden tränger på mer.

Blessings!

Tikva

RSS 2.0