Fest igen

Nej, inte Halloween, fast det är idag - OCH INGEN ANNAN DAG - eller egentligen natten mellan idag och imorgon. Så det så!
Nog om det. Igår hade Gabriel sitt kalas för några av klasskompisarna. Det var ett Bully Proof kalas som började med en timmes Bully Proof träning i kårens träningslokal, vilket visade sig vara en stor succe! Tack Mackan, Olivia och Johanna, som hjälpte till med både den delen och resten av kalaset.
Alla föräldrar fick också med sig en info.lapp hem om vad deras barn fått prova på och att planer finns på att starta en grupp för 8-13 åringar nästa termin, så om intresse finns så blir det av.Och intresset igår var det verkligen inget fel på:-) Efter korv och glass blev det mer bus i träningslokalen och jag tror Mackan hade rätt kul när alla skulle brotta ner honom på slutet :-)

Idag var det gudstjänst och lite lugnare, men ändå festligt på nå't sätt. Predikan innehöll en del FA historia om Limhamnskåren - lyssna här - och det var en positiv anda. Vi lyssnade på sången "Tron är vår segerkraft" i Ulf Christianssons tappning. Den börjar ju med orden "Upp Kristi stridsmän, dagen grytt, drag ut ill helig strid."

Imorgon, den 1/11, fyller Gabriel 9 år, och min mormor skulle om hon hade levt, fyllt 110 år. Eftersom jag födde Gabriel med planerat kejsarsnitt och han var planerad till den 14/11, så fick jag själv bestämma dag och den 1:a passade läkarna bra så det blev det. 9 år, wow, ja, man ser ju på barnen att tiden går. Konstigt det där, att man inte själv ser äldre ut, menar jag :-S

Nåja, höstlov är det i veckan som kommer, men vi kör på som vanligt. Blir skönt med dagen för Hela människan på lördag och att Mackan predikar nästa söndag.

Ha en bra vecka
Blessings!
 
Träning                       Regler
 
Presenter                    Anarki


En helg i festens tecken

Wow, vilken fest-helg. Igår hade vi Familjefest på kåren, med Barnvälsignesle.
Lille Lucas Andersson blev välsignad och välkomnad på ett speciellt sätt in i Guds familj. En fest med sång & musik, dans, dockteater där dockorna talade om för oss att även om vi är skrynkliga, smutsiga eller söndriga är vi ändå mycket värdefulla och betyder allt för Gud, ljuständning och jättegod pastasallad och kladdkaka. Huvudpersonen uppförde sig exemplariskt (han är ju van att vara i kyrkan) och alla var på festhumör.

Idag var vi på Malmökåren på en familjefest till med Barnvälsignelse. Då var det Mio Olterman som var huvudperson och han var lika exemplarisk. Det var djungeltema och klipp ur Lejonkungen visades under predikan som handlade om att Gud har en plan för allas våra liv och att vi inte ska glömma vem vi är och vända om till Gud och bli det som Han ämnat oss till. Djungeltemat var verkligen i hela lokalen och Patrik ledde gudstjänsten i uniformskjorta och halvlånga badbyxor med palmer på :-) Efteråt var det fika med banankaka och annat gott. Ansiktsmålning fick de barn som ville så vi fick en tiger med oss hem.

Så den som säger att det är tråkigt i kyrkan - vet inte vad han/hon talar om. Fest är vad det är!

Så börjar igen en ny vecka med allt vad det innebär. Känns som om jag skulle behöva en omgång av Tobbe igen. Nacken är inte vän med mig, men det är ju ingen nyhet. Nåja, jag är glad att vara del av allt som händer i livet och på kåren just nu och även om vi vissa stunder blir missmodiga och tänker att "det går aldrig", så vet Gud vad Han gör och att det är något på gång, det är jag säker på.

Blessings!

Dockteater på Lucas' barnvälsignelse

Sång och musik på Mios barnvälsignelse

Nehemja....funkar ännu idag

Ibland är det så med Guds Ord att sådant man läst många gånger plötsligt "hoppar ut" och nästan slår en i ansiktet, eller kanske ännu bättre, får en att bli alldeles varm och glad.
Vi hade ett bönedygn igår och delade upp dygnets timmar mellan oss i kåren för att be. Det var vår tur att vara länken i Frälsningsarméns 24-7 bön som sträcker sig i september-oktober.
Ibland tänker jag, eftersom jag är officer i Frälsningsarmén, att "tänk om jag får andra order; tänk om ledningen säger åt mig att flytta från Limhamnskåren och jobba nå'n annanstans". Nu är det ju så att jag talat om för ledningen att så det inte kommer att hända de närmaste åren eftersom jag fortfarande upplever att Gud har lagt just människorna på Limhamn och Limhamnskåren på mitt hjärta, att det är här jag ska vara och arbeta för Honom och att Han kommer att se till att det blir resultat, att det blir skörd av all sådden. Fast jag gärna vill ha resultat NU, så har ju ändå Gud koll och jag måste vara uthållig och trogen och hålla mitt ord när jag säger att "vad det än må kosta så stannar jag här tills Gud säger nå't annat".
Så under mina bönetimmar igår studsade Nehemjas ord upp ur Bibeln och nästn skrev mig på näsan, Neh.6:3 "Jag står mitt uppe i ett viktigt arbete och kan inte komma." Yes, tänkte jag, det blir mitt svar om någon skulle vilja locka bort mig till något annat. "Jag står mitt uppe i ett viktigt arbete och kan inte komma." Senare i samma kapitel, v.9, säger Nehemja när hans fiender trodde att han skulle ge upp: "Men istället fortsatte jag med förnyade krafter." Och Gud välsignade Nehemja och arbetet och gav resultat.
"Our God is an awesome God" lyssnade jag på flera gånger under bönetimmarna igår och det är sant. Gud är en stor, fantastisk Gud. Han är inte realistisk, Han är undrens och miraklernas Gud. Tack och lov att jag får vara Hans och arbeta för Honom.
Blessings!


Änglabesök

En sång som kom på tidigt 80-tal var Glöm inte bort att änglarna finns, att de är här för att se hur du har det.......
Idag på Öppna Förskolan berättade jag för barnen och föräldrarna om ängeln som kom och räddade Daniel när han hade kastats ner i lejongropen för att bli lejonmat. Daniel bad till Gud om hjälp och Gud sände en ängel som tog hand om lejonen hela natten. Han kliade dem bakom öronen; han kittlades med dem och han sjöng vaggvisor så de somnade och sedan var det morgon och Daniel var räddad. Jag sa att vi kan be till Gud alltid, och när vi är i knipa och verkligen behöver hjälp, kan Han skicka sina änglar att hjälpa oss. Och lille Axel som halvlåg i pappas knä brevid mig tittade och pekade upp i taket, som att säga - "Där är min ängel." Det gav verkligen en varm känsla i hjärtat. Barn är så fantastiska, helt öppna för himlen. Där finns inte de hinder som vi vuxna har haft många år på oss att ställa upp. De bara vet att änglarna finns runt omkring.
En väninna till mig berättade att när hennes mamma dog så skulle både hennes barn och hennes systers barn vara med på begravningen. De talade om för systerdottern, som då var 6 år, att det var viktigt att sitta tyst och stilla under bergavningen och hon var verkligen jätteduktig. Men till slut kunde hon inte hålla tyst längre utan utbrast: "Men, det är ju jätteorättvist!" Vaddå? undrade de. "Det är orättvist att jag måste sitta tyst och stilla när änglarna får dansa på kistan. Det ser ni väl, att där är sex änglar som dansar ovanpå mormors kista!"
Ja, vad säger man? Så är det förstås. Är det konstigt att Jesus satte barnen i centrum?

Blessings!

Jag måste bara göra reklam...

...för BARNLOPPISEN på Café Smulan på torsdag


Missa inte detta. Du som har barn  eller barnbarn mellan 0-7 (8) år, kom och gör fynd. Jag snokade lite bland det som ska säljas och jag kan bara säga - KOM!!!!
Jättefina grejor, både kläder, saker, leksaker, ja, allt man kan tänka sig, blöjor t.o.m.
Där finns även kläder och skor för lite större barn - storlekar upp till 140, och skor till 34,35 tror jag.
(Så har Netten dessutom bakat kladdkakor idag till café-försäljningen. Jag fick provsmaka - mmmmmmmmm!)

VÄLKOMNA ALLA!

Blessings!


Så många prylar......

Ja, det var det verkligen på gårdagens Prylmarknad/Loppis som vi hade på kåren, men vilken rolig, intressant, spännande och härlig dag. Vi hade hyrt ut 12 bord och de flesta säljarna hade aldrig varit hos oss förut, vilket ledde till många fina och i vissa fall djugående samtal och nya kontakter skapades. Wow! Folk strömmade in och gjorde fynd, fikade och hade trevligt. Några ungdomar från Chillouten hjälpte till att sälja fika och hade också en rolig dag. Människor i alla åldrar samlades i Guds hus, från den yngste i barnvagnen till den äldste med rollatorn och det var som en stor gudstjänst där vi fick dela livet och livets frågor med varandra och vara överens om att även om det är roligt med loppisar och blir man inte lycklig av prylar. Däremot är det bra om man kan glädja någon annan med dem eller pengarna för dem. Så i det stora hela var det en jättelyckad dag!

Idag hade vi en gudstjänst i mindre skala med Godhet och Trofasthet som innehåll i temat Växtkraft, lyssna här.

Veckan som gått har innehållt både jobb, träning och vila och myket mer. Jag fick nya övningar av Johan, min personlige tränare, och de är mjuka och ser nästan töntiga ut, men attans vad de tar på musklerna, långt in. Aj, sa jag efter första gången. Träningsvärk på nytt igen, men de är jättebra, precis vad jag behöver just nu.

I fredags eftermiddag var jag och barnen hos frissan. Lika bra att ta alla på en gång (utom Magnus då som själv drar trimmern över huvudet :-)
Vi blev riktigt finklippta allihopa och det var välbehövligt och skönt.

Så i morgon är det ny vecka med nya utmaningar. På tisdag ska vi träffas på pastorsträff, David Sirviö från Wesleykyrkan, Anna-Lena Janseus från Linnékyrkan, Grace Bell Browne från Limhamns församling, Svk, och så jag. Det sk också bli roligt att komma igång med det igen. Länge leve ekumeniken :-)

Så ha en bra vecka. Tills vi hörs igen!

Blessings! 
  
Nyklippta Gabriel          Johanna                     Olivia

RSS 2.0