Bara vara och Äkta vara

I tisdags åkte Magnus och jag till Ronneby Brunn Spa för ett par dagars avkoppling och försenad Bröllopsdagsfirande (vi firade ju 20 år den 18/8).
Det var underbara dagar med bad i 34 gradig pool, njutning i ännu varmare jaccuzzi med massagestrålar, ansiktsbehandling och avslappnande massage, Pilates-pass provade jag på, 3-rätters middagar två kvällar i rad och en härlig frukostbuffé på morgnarna. De hade en massagefåtölj i Spa Caféet där man fick sitta en kvart om den var ledig, så där satt jag ocksp ett par gånger - en sådan vill jag ha!!! Tyvärr är de alldeles för dyra, men om någon vill ge mig en så tackar jag inte nej :-)
Det var i alla fall välbehövlig avkoppling och riktigt skönt och lyxigt. Magnus tålde nog inte att koppla av för han blev jätteförkyld, stackaren, men nu är det bättre.
Barnen hade haft det jättebra också med Siw, min väninna som passade dem medan vi var borta. Skönt.

Medan vi var borta hade boken "Äkta Vara - en guide till oförfalskad mat", kommit i posten. Så nu ska man väl kunna kolla lite extra efter mat med inga eller så lite tillsatser som möjligt.

Veckan som ligger framför innehåller några roliga tillfällen. Imorgon är det som vanligt Öppna Förskolan, alltid roligt. På Café Smulan på torsdag, 30/9, kommer Karin Bondeson och visar Mary Kay produkter mellan 12-14. Det finns möjlighet att prova på och även handla till rabatterat pris. Hon lottar också ut produkter och presentkort. Så missa inte det.
På lördag den 2/10 kl.10-14 har vi Prylmarknad/Loppis på Frälsis, Limhamn med massor av olika prylar. Allt från porslin och prydnadssaker till kläder, leksaker, böcker, smycken och mycket mer. Fika säljer vi också, så kom och fynda!

Gå med Gud i veckan som kommer!

Blessings!
  
Skööönt!             Avkopplad Magnus

20 röda rosor från Magnus väntade på mig på rummet när vi kom:-)

Men, allvarligt talat.....

Inte nog med att nacken tar kol på mig. Tabletterna jag fick av doktorn gav mig hela listan biverkningar så gårkvällen var inte trevlig kan jag säga utan att gå in på detaljer. Så förutom att ha skitont, är jag dessutom ganska urlakad och "bakis" och vågar inte dricka kaffe riktigt än på några timmar :-(
Ringde läkaren så hon ska skriva ut svagare tabletter, men jag vet inte om jag vågar ta dem heller då.
Har fått en tid hos Tobbe imorgon bitti och hoppas på att han kan hjälpa mig bättre.

Innan jag blev dålig igår så hann jag vara med Gabriel på BullyProof Kår 391 och han tycker det är så roligt och var dessutom så snygg i sin nyinköpta dräkt.

Idag är alltså en ganska lugn dag och jag hoppas på bättre tider. Ni som ber får gärna be en extra bön för mig.
Tack snälla!

Blessings!

Gabriel i nya fina dräkten

aj, aj, ont, ont

Vaknade mitt i natten av att en "kniv" trycktes in i vänster sida av nacken på mig. Ja, nu var det ju inte en kniv, men smärtan var knivskarp. Har haft extra ont i nacken några dagar och trodde det skulle gå över, men nej då, det blev värre och jag antar att det är en muskelinflammation :-(
Kunde alltså inte gå och träna idag, vilket också gör mig lite sådär lagom sur, utan istället ska jag gå till doktorn om ca en timme.
Nåja, det kunde ju varit värre, det kan det nästan alltid.

Jag läser en bok nu som heter "Den helmige kocken" och hanlar om maten vi stoppar i oss i västvärlden. Alla konserveringsmedel, E-nummer etc. Hjälp alltså! Jag tror man får börja kolla innehållsförteckningar llite bättre, fy vad läskigt. Och så måste jag köpa uppföljaren på boken, "Äkta vara", där han tydligen beskriver vad man kan äta och hur man kan göra det på ett enkelt sätt. Men intressant är det i alla fall.

Så har vi nu startat Limhamnskårens blogg. Jag har den länkad här på min blogg och det finns en länk på Limhamnskårens hemsida. Där kommer det att stå om olika samlingar, aktiviteter och upplevelser vi gjort tillsammans och lite sådant. Gå gärna in och kommentera där om Du vill det.

Idag har jag också varit på Stadsdelskontoret och röstat, så nu har jag gjort min samhälleliga plikt :-)

Blessings!


Sådan skulle jag behöva :-)

Rivstart

Den här veckan har innehållit en hel del spännande saker. I måndags förmiddag nystartade vi ju Öppna Förskolan och vi har ju flyttat upp allt i stora lokalen och gjort fint. Det är mer plats nu men vi tänkte nog att det kanske inte skulle komma så många första gången, kanske en mjukstart eller så.
Oj, vad fel vi hade. Plötsligt började folk välla in och till slut var vi 46 pers, föräldrar och barn. Wow! säger jag bara. Hur kul som helst!! Vilken tur att jag har både Nettan och Rosi som hjälper till med olika saker där.
Rosi hade en jättefin andakt och alla barnen fick tända ljus och få såpbubblor blåsta över sig :-)
Nettan såg till att fikat inte tog slut och plockade undan så fint efteråt. Undebart med hjälpsamma människor.
Jag kan ju säga att jag var helt slut efteråt och att vila en stund på spikmattan gjorde gott.

På tisdagen tränade jag på Aktiv Rehab för första gången se'n i juni. Har ju kört lita annan träning i sommar, men nu varjag tillbaka på maskinerna - gissa om jag hade träningsvärk i onsdags...kunde knappt gå. Nåja, träningsvärk är tillfällig :-)

Resten av veckan har gått åt mycket till förberedelser för kårsamlingen vi hade idag på eftermiddagen. Vi visade bildspel på allt som hänt under året som gått och tackade och bad för det. Vi pratade om församlingens/kårens betydelse, att Gud har ingen annan plan är församlingen för att bygga sitt Rike på jorden, på Limhamn.
Detta var den första kårsamling vi haft på länge och jag hoppas i kan jobba vidare och samlas fler gånger för att hitta nya vägar att nå människor i alla generationer.
Dessutom drack vi kaffe och åt kladdkaka :-)

Imorgon förmiddag har vi ingen egen gudstjänst på kåren utan jag ska medverka i Limhamns Kyrka kl.11.00 i avskedsgudstjänsten för Catharina Segerbank så man får välja om man vill gå dit eller om man vill gå till Wesleykyrkan på välkomstgudstjänsten för David Sirviö, deras nya pastor. Båda tillfällena är säkert lika värdefulla.

I veckan som kommer startar två aktiviteter på kåren, båda på torsdag, dels Café Smulan, som är ett café där där barn och barnvagnar är tillåtna. Det är öppet kl.10-15 och alla är förstås välkomna. Sedan startar Chillout också för terminen kl.16.30-19.00, som är för ungdomar i årskurs 6-9.

Just det , det är ju Eva-Frukost på lördag, den 11/9 också, kl.9.30, med Me&I-kläder. Ja, en full vecka med andra ord. Jag ber och hoppas att allt detta ska göras i Jesu namn och få bära frukt för framtiden, bli en epidemi av Jesusrelationer.

Blessings!


Öppna Förskolan i måndags


RSS 2.0