HURRA - Blogg och lite gnäll- blogg

Hurra, hurra, hurra och halleluja!!!! Kompisen Mackan kommer att med glasögon kunna se 1.0 på ena ögat och 0.6 på andra. Det är de bästa nyheter och bönesvar jag hört på länge!!! Så himla glad blir jag, för hans skull, för resten av familjens skull, för alla som känner honom och har sänt böner och vackra tankar under denna jobbiga tid. Fantastiska nyheter!! Så glad!! Grattis Mackan!!!

Se'n kan jag ju inte då förstå varför det skulle behövas typ 1½ månads helvete i ovisshet för att han skulle få den här hjälpen, ovisshet för hela familjen, vilket gjorde att deras liv har varit mörkt, deprimerat och betydligt mer komplicerat än det hade behövt vara.
Varför kan inte olika enheter inom vården samarbeta, i alla fall de som båda sysslar med ögon!! eller vilken del av kroppen det än är. Allt är så snuttifierat att den ene vet inte vad den andre gör eller hur man gör för att vara mänsklig nog att hjälpa någon vidare. Helt sjukt. En riktigt sjuk vård. Och som Mackan själv sa häromdagen - en patient är den som har tålamod (eng. patient = tålmodig). Och nog behöver man det om man behöver hjälp av sjukvården.

Nåja, nu är jag jätteglad för deras skull och för allas vår skull.

Blessings!

Nu kan du snart springa längs vattnet igen :-)

Pokerface

Glad Påsk alla!!! Jesus är uppstånden - Han lever!! Halleluja!!
Ja, idag är det Påskdagen och vi firar Jesu uppståndelse, döden är besegrad och livet har vunnit, för alltid.
Natten till idag deltog jag i den ekumeniska Påsknattsmässan i Limhamns kyrka och den var sååå bra- the best ever! Gospelkören Pearls of Joy sjöng och det lyfte verkligen kyrkan i natten. En helt nedsläckt kyrka som få liv och ljus och brister ut i lovsång att Jesus lever - det är mäktigt!
Lite svårt var det att somna efteråt och ännu svårare att komma upp i morse, men är man kårledare och det är Påskdag så är det ;-) och jag och alla som slöt upp på Limhamnskåren idag fick också en fantastisk upplevelse. Mackan Andersson och Samuel Varg Thunberg gav oss showen "Från mörker till Ljus"- en helt undebar show där de på ett otraditionellt sätt gav oss Påskens budskap om död och liv, mörker och ljus och Jesus som befriar oss.
Samuel är mentalist/illussionist och jag drog lotten som gjorde att jag fick vara hans "offer" för att visa sina färdigheter. Och gissa vad - jag lurade honom, ha!! Han kunde inte riktigt läsa av mig, så han gissade på fel hand som jag höll en liten sak i. Senare vid fikat provade han igen, jag vale ett kort som han skulle gissa vilket det var och - ha, jag gjorde det igen! Men det var nära, jag valde ruter 4, han gissade ruter 5 :-) Sen gjorde han det en gång till, men då klarade han det, så visst är han duktig. Det var verkligen en fantastisk förmiddag vi hade.
Nettan och Katja hade ju bakat morotskakor med frosting och masripanmorötter och kladdkakor med vispgrädde, så det var riktigt festligt.

Men jag tänkte, är det bra eller dåligt att ha ett sån't pokerface så att inte ens proffset kan läsa av en. Vågar folk lita på mig nu? Eller måste de testa mig för att vara säkra? Eller..... nä, jag läser nog in för mycket i detta. Jag är ju ärlig egentligen, men när man är i rampljuset får man ju skina lite, he, he.

En härlig vår har vi just nu. Linne och kort kjol har varit eftermiddagens klädsel och altanen en välbesökt plats.
Hoppas på fortsatt fint och skönt i veckan som ligger framför.
På söndag kl.11 blir det nästa fest - Familjefest med "Vipp på rumpan-affären" och dockteater och ösiga barnsånger med bandet Dog Collar. Då blir det rockklädsel igen ;-)

Blessings!

Penséer på altanen

En vecka räcker

Igår var jag hos J och fick massage (J är min personlige tränare, massör, kostrådgivare) och jag berättade att nu hade jag nästan klarat en hel vecka utan mjölkprodukter. Vad duktigt, tyckte han. Ja, men jag har inte märkt någon som helst skillnad, varken i magen eller hälsan i övrigt. Nä, men då spelar det ju ingen roll, sa han. Sååå skönt det var att höra. Imorgon välkomnar jag åter igen mjölkprodukterna i min kost, om än lite mera sparsamt än förut. Nu har jag i alla fall provat, gjort en egenstudie och fått ett resultat. Det känns bra :-)

Igår var också jag och Gabriel på Karl Johanskolans loppis och de sålde inte bara "loppor" utan även frukt och grönt. Jag köpte två stora buntar rabarber, som jag nu gjort LCHF-"pajer" av. Hoppas de blir goda.

Jag har ocks planterat penséerna jag köpte häromdagen, så nu är det vårlikt på altanen. Kunde till och med sitta där och läsa en stund i eftermiddags.

Gudstjänsten idag handlade om att ta risker i tro - läs mer här.

På lördag är det åter dags för Hela Människan Dag. Temat då är Raw Food. Spännande.

Ha en bra vecka
Blessings!

Äggmjölk och majonäs

Idag är det dag 3 på min mjölkfria tillvaro. Det har gått bra, tycker jag. Jag har inte märkt någon skillnad direkt, varken i magen eller hälsan i övrigt, vilket är ok för mig eftersom jag gillar mjölkprodukter..... men jag ska i alla fall hålla ut ett tag till. En skillnad är dock att kaffe är äckligare med äggmjölk (= en LCHF-mjölk gjord av ägg, kokosfett och vatten). Med lite vaniljpulver i den är det ok,men inte som vanlig mjölk.
En annan produkt jag använder mer nu är majonäs - helst ekologisk då. Det är faktiskt gott till mycket.
En positiv sak är att jag inte småäter lika mycket längre, vilket också var en anledning att göra detta. Förr var det enkelt att ta några skivor ost; lite keso; youghurt eller likn. Det kan jag ju inte nu. Det är inte lika frestande att småäta köttfärslimpebitar och vitkål....
Karaktären prövas i alla fall. Det är tufft att stå emot suget att ta lite bregott när jag brer mackor till Gabriel ;-), eller att öppna brie-osten som ligger i kylen.
Nåja, No pain - No gain, he, he. Det ska nog gå bra.

Idag har jag köpt penséer till balkonglådorna på altanen. Det kommer att bli fint när de är planterade. Hoppas våren vill komma för att stanna då.

Blessings

Kaffe med äggmjölk?

Våga prova

Nu är vi inne i April månad och nej, jag blev inte lurad i fredags (inte vad jag vet i alla fall :-)
Både igår och idag har det varit riktigt varmt och skönt ute. Det känns verkligen som vår. Se'n vet vi ju att det kan komma dagar med iskall kyla och regn och blåst. Men det hör ju aprilvädret till.
Igår hade vi Prylmarknad/Loppis på kåren och det var succé - typ 200 pers under dagens lopp (kl.10-14). Jätteroligt att så många vill hyra bord och sälja och att så många vill komma och köpa. Det är ju en så'n bra grej att återanvända prylar istället för att slänga dem. Prova det om ni vågar! Det har jag och det fungerar utmärkt.

Idag predikade jag om Livets Bröd eller "Äta bör man....", du kan lyssna eller ladda ner här ,
Jag utvecklade tanken från 2 veckor sedan om rätt mat, både kroppsligt och andligt, och gick in lite mer på det andliga idag om att välja aktivt att ta in det som är gott, Guds Ord och Hans liv, enskilt och tillsammans och aktivt välja bort det som är dåligt och vara på sin vakt mot det som är dåligt och som har en tendens att trubba av oss. Men som sagt, lyssna själv.

När det gäller mat i övrigt, maten för kroppen alltså, så har jag sedan i höstas ätit enligt LCHF modellen, men fuskat lite emellanåt och eftersom man får äta mycket fett och mejeriprodukterär tillåtna så har jag ätit väldigt mycket sådant (I love whipped cream). Egentligen vet jag att magen inte mår helt bra av hur mycket mjölkprodukter som helst, så jag har det mesta laktosfritt, men det är ändå för mycket. Så nu har jag bestämt att göra en egen-studie. Från och med imorgon, måndag, och i alla fall de närmaste två veckorna ska jag avstå helt från mjölkprodukter, och då se om det gör någon skillnad för min hälsa. Jag skriver det här så jag får pressen på mig att klara av det ;-) Jag lovar uppdaera lite då och då. Jag frågade min coach vad jag skulle äta istället och han sa - du ska inte ersätta det med något annat, du ska äta riktig mat, kött, grönsaker, ägg etc...... tack för den. Nåja, jag kommer säkert på nå't :-)

Nu, dags för sista frosseriet - blåbär, jordgummar och vispgrädde. Mums"

Blessings!

Mums!

RSS 2.0