Epidemi

Oj, nu har det gått alldeles för länge igen sedan senaste bloggen och en hel vecka sedan vi var på Bygget-konferensen på Gullbrannagården. Nåja, nu blir det av i alla fall och jag ska bl.a. i korthet redogöra för veckan som gått. I torsdags kväll åkte vi till Gullbrannagården och Bygget. Namnet och temat för konferensen var just Epidemi. En epidmi sprider sig till omgivningen och vi vill sprida Jesus till vår omgivning och hela vårt land, en positiv epidemi alltså. Fantastiska seminarier och möten av olika slag. Hans Weichbrodt var huvudtalare på fredagen och Daniel Wiklund på lördag och söndag. Vädret var också på vår sida, tack Gud, det regnade på kvällarna när vi var inomhus på gudstjänst och sedan slutade det när vi kom ut :-)
Tyvärr vaknade jag med nackspärr på söndagmorgonen vilket inte var så roligt, men det fick gå ändå. Vi åkte hem efter gudstjänsten på söndagen och vilade resten av dagen.
Så började skolan på måndagen och nu är det vardag igen. Jag fick besöka Tobbe och fixa nacken i tisdags morse, det var skönt, sista KBT-samtalet på förmiddagen (uppföljning av sommaren) och sedan handla och fixa. På onsdagen vaknade jag med huvudvärk, ja, värk i hela kroppen, trodde jag hade blivit sjuk men ingen feber och värktabletterna hjälpte en del. Antar att det var Tobbes behandling som satte igång något för igår var jag som vanligt igen.
Nu är köket på kåren nästan helt klart och jag ska bara städa ur och sätta in porslin etc. Affischer för alla aktiviteter är gjorda och höstprogrammet är väl på gång snart....hoppas jag.
En nyhet är ju Café Smulan som vi öppnar den 9/9 kl.10.00 och ska ha på torsdagar 10-15, ett café där barnvagnar är tillåtna och där det finns en lekhörna samt att vissa torsdagar kommer det att finnas någon där och visa och sälja barnkläder eller smink eller liknande.
Än så länge är det inte riktigt klart vem om ska hjälpa mig med det, men det löser sig nog. Jag tror att Gud har en plan för att kåren ska bli en mötesplats för många kategorier av människor och att vi också får en positiv epidemi av Jesus här på Limhamn.
På måndag startar Öppna Förskolan så nu är terminen igång:-)

Blessings!

Gabriel svingar ett lovsångsbanér på Bygget

"Vår" mysiga stuga på Bygget

Du var jätteduktig!

Ja, det var jag, jag var idag och gjorde gastroskopiundersökningen på sjukhuset - utan lugnande medicin!!!!
Jag hade ju sagt till doktorn att jag ville vara helt borta och inte veta någonting, men efter en lång ids övervägande så bestämde jag mig för att försöka utan. Jag fick en kanyl i handen där man skulle kunna spruta in lugnande om det behövdes, men det gjorde det inte! Undersökningen var visserligen uräcklig, men hellre att lida i fem minuter än att vara däckad ett dygn efteråt. Så jag led, men efteråt var jag mycket nöjd :-) Och sköterskorna sa flera gånger: "Du var jätteduktig!" Så det håller jag fast vid.
De tog två prov i magen och jag får väl svaret på dem av doktorn nå'n gång framöver.
Tack alla som bad och tänkte på mig idag.

Nu går sommarlovet mot sitt slut och Gabriel började på Fritids idag. På torsdag åker vi till Gullbrannagården på Bygget-konferensen, det ser vi fram emot.
Renoveringen av kårens kök och ommöblering går också framåt, det kommer att bli så bra (oj, javisst ja, jag har ju fortfarande semester...)

Olivia var på träningsläger, AMOK (kampsport) i Höllviken den 12-15, och fightades med alla de stora starka grabbarna. Hon blev "allas lillasyster" och är tydligen mycket duktig enligt instruktörerna (fast det visste jag ju redan förstås :-)

Jag har skaffat mig en ny tatuering - minnestatuering efter min svärfar Arne och jag fick den gjord på hans namnsdag den 4/8.

På onsdag, den 18/8, firar Magnus och jag vår 20:e bröllopsdag. 20 ÅR!!! Hjälp, vart har de tagit vägen? Vi får tillbinga dagen tillsammans och fika eller äta ute eller så, vi ska ju åka till Bygget på torsdag. Istället tänker vi åka till Ronneby Brunn Spa två dagar i september och njuta, så det har vi att se fram emot.

Ja,det var väl lite update sedan sist. Ha en fortsatt bra vecka.
"Allt förmår jag i Honom som ger mig kraft"

Blessings!

Minnestatueringen

Olivia och Ingmund i kamp-tagen

Loppis, Tivoli m.m.

I lördags hde vi Loppis på Frälsis gården. Vi hade rensat ut ur skåp och lådor och rum och kartonger etc. inne på kåren. Vi hade också rensat bland Gabriels leksaker och Anderssons hade rensat bland sin sons leksaker. Vi hade rätt mycket grejor när vi slog upp grindarna kl.10. Då stod några och hände utanför och ville vara först. Sedan kom det en strid ström av människor hela dan, fram till kl.14 då vi stängde. Det blev rejält utrensat och vi fick in en del pengar som vi nu kan använda att köpa nytt för till kåren, både till köket och lokalen, jätteroligt!
Det var så soligt och varmt den dagen också så jag blev helt solbränd i ansiktet, nacke och axlar. En nykokt kräfta liknade jag på kvällen, men nu är det snygg färg.
Så det var mitt sätt att börja semestern..... nåja, att veta att jag inte behöver är nog för att göra ändå :-)

I tisdags hade vi i alla fall ledigt hela familjen och åkte till Tivoli  Köpenhamn. Vi tog tåget över bron och tillbringade dagen tillsammans med massor av andra människor på Tivoli. Det var långa köer både i entrén och till karusellerna, men barnen åkte en del i alla fall. Så åt vi glass (jag och Magnus) och sockervadd (barnen) och även en tur till Ströget och BR-butiken blev det. En lyckad dag! Jag är så glad att jag kan göra så'na här saker i år. Förra sommaren var det ju inte ens tänkbart eftersom jag mådde så kasst, men i år har jag både ridit islandshäst och varit på Tivoli, än så länge.... fantastiskt.

Ikväll planerar vi att åka till Gessie Byakrog och gå på Gecko (Gessie Comedy Club). Man får ju passa på när man känner både konfrencieren och upphovsmannen, Mackan Andersson, och Gessie Byakrogs kökschef, Mattias Persson. Det är visst grillbuffé ikväll. Kom dit vet ja, showtime är kl.20 så vill du äta så boka bord innan på 040-46 87 03.

Ha det bra så länge
Blessings!

Loppis på gården

Gabriel i Nautilus på Tivoli

RSS 2.0