Förväntan och julskyltning

Nu är det ett tag sedan jag bloggade och de senaste veckorna har varit ganska hektiska. Gabriel var hemma en hel vecka med feber och förkylning och så har tiden gått.
Vintern har kommit. Fullt med snö är det. Ofta nordliga friska till hårda vindar, dvs kallt som attan. Skulla vara skönt att ligga på en badstrand i något sydligare land just nu :-)

Men, nog om det. 1:a advent har hunnit passera och vi hade temagudstjänsten: Förväntan!
Och på eftermiddagen var vi uta på Limhamn och tittade runt på julskyltningen. Det var en trevlig eftermiddag med många fina dekorationer överallt, tomtar som bjöd på pepparkakor. Barnen åkte med häst och vagn runt Limhamn. Gabriel fick släcka eld och hos Brandkåren som var där med sin utrustning och han fick sitta i brandbilen också. Vädret var helt ok att gå runt i just då, det började inte blåsa förrän på kvällen igen.

Vi har pyntat hemmet med adventsljusstakar och lite stjärnor än så länge. Övriga julsaker kommer upp efter hand, men det är mysigt med tända ljus inne när det är mörkt och kallt ute.
På lördag den 4/12 kl.15.00 är det Doft av Jul på Frälsis, Limhamn - se här. Hoppas många av er kommer och är med.

Ha en bra vecka!
Blessings!

Vinter

Skönhet kommer inifrån....

......men man kan ju bättra på det yttre också :-)
Igår eftermiddag hade Johanna och jag en mamma-dotter Make-up- träff med Jenny och hennes mamma och Karin och Nenne från Mary Kay. Vi hade det jättemysigt i vårt kök. Fika med kladdkaka och fick frossa i lyxigt smink, ha mysig spa-musik i bakgrunden och bli jättevackra allihop. Var och en av oss provade olika färger så vi kunde se hur det blev på varandra. Jag som har blå ögon provade en brun ton vilket gjorde att min ögonfärg förstärktes och blev ännu mera blå. Coolt! Johanna var rosa/lila och blev så snygg och Jenny var också lila men mer glittrig än Johanna. Katarina (Jennys mamma) provade en grön ton. Ja, som sagt, vi bättrade på vår naturliga skönhet och fick känna oss lite lyxiga. Ett nytt läppstift blev det för mig och Johanna skrev en lång önskelista, såklart. Katarina köpte ocksp en del så jag tror att vi alla blev nöjda.

Ibland behöver man ha lite "vardagslyx" och trevlig gemenskap. Idag är det Fars dag och då är det ju papporna som får ha det lite lyxigt, hoppas jag. Min far har jag inte träffat idag, för jag tror det blir nästa helg när flera kan samlas (och egentligen spelar det ju ingen roll vilken dag det är). En bra farsdags-present som jag hörde om på radion igår var att skänka pengar till "typ Getbanken" där en familj kan få köpa en get - och på så sätt hjälpa någon annan pappa till bättre förhållanden. Det tyckte jag var bra (fast Magnus fick rakgel i alla fall....)

Vi har haft Gudstjänst idag också som vanligt och pratat om att ta vara på tiden på rätt sätt medan vi väntar på att Jesus ska komma tillbaka. Lyssna här.

Så ny vecka imorgon, med nya utmaningar.

Blessings!
 
Johanna               Jenny
 
Katarina               Jag

Himmel och helvete

Helgen som gick var himmelsk, på flera sätt. Lördagen bestod av dag för Hela Människan på kåren. Vi tränade Tikva, hade mini-spa med fot och handvård. God lunch. Möjlighet till massage, spikmatta, hudvårdsrådgivning och samtal. Allt avslutrades med en andakt i stillhet. Jag har skrivit mer om dagen på Limhamnskårens blogg.
För mig var det extra roligt att igen få träffa en gammal klasskompis som var med under dagen. Vi har inte träffats på över 20 år. Wow.
På söndagens Gudstjänst var predikotemat: "Hoppet och kroppet" (fyndigt va) det var Mackan som predikade om vårt hopp om evigheten och om livet här och nu, hela livet, hela människan, ja lyssna själv.

På eftermiddagen hade vi släkt och vän kalas för Gabriel vilket också var jättekul, med fler kära återseenden av vänner som vi inte heller träffat på ett tag. Nu är emellertid kalasen för Gabriel slut - men nu är det ju snart jul.....

Så kom vardagen på idag och kallt som bara den har det varit idag, men det kan man kanske ta. Däremot träffade jag ikväll en av mina flickors klasskamrat och hans pappa och de berättade att han blivit knivrånad i torsdags kväll utanför sin egen port, halv nio på kvällen. Är det riktigt klokt? Några killar i 16-17-års åldern hotar en 13-åring med kniv och rånar honom på bl.a. hans mobiltelefon och dessutom smäller til honom, bara sådär. På lilla Limhamn!! Men allvarligt!! Vad är det som händer? Ja, vissa säger ju att helvetet inte finns utan det får man på jorden, och visst finns det skymtar av helvetets ondska här, t.ex. ett sådant knivrån, men tack och lov att himlen då finns att få skymta och faktiskt leva i redan här och sedan i evighet.
Jag tror vi behöver gå några bönepromenader på Limhamn igen. Det är ju faktiskt några år sedan sist.

Ha en bra vecka,
Blessings!

Skönt fotbad

RSS 2.0