Hur doftar julen?

Kryddnejlika... Clementin... Apelsin... Kanel.... Pepparkakor.... Stearinljus..... och mycket mer. På lördag, den 29/11 kl.16 har vi på Frälsningsarmén, Limhamn, DOFT AV JUL. Det är den årliga julbasaren till förmån för vårt arbetet bland barn, ungdomar och familjer. Det blir barnloppis, luciatåg, Stand Up, auktion, fiskedamm, godisbord, prylbord, julgröt, servering och mycket mer.
Du gör gott i att komma. Just nu går det åt mycket tid och kraft i förberedelser både för den och för söndagen som ju är första advent med gudstjänst kl.11.
Ja, jag hoppas att den mest påtagliga doften av jul i alla fall är Jesus. Att det är Honom vi lyfter fram. Utan Honom firade vi ju inte jul:-)

Gud som haver barnen kär.....

Nu är det bevisat. Barn tror på Gud även om ingen lärt dem det. En forskare i Oxford menar att tron på en högre makt finns i barnets medvetande från födseln.
"Om vi strandsatte en handfull barn på en ö för att växa upp ensamma skulle de tro på Gud", hävdar han.
I Bibeln står det att Gud lagt ner evigheten i människornas hjärtan och denna forskning verkar visa på det. Det är nog därför man ser himlen när man tittar in i ett litet barns ögon. Alla kanaler till Gud är öppna. Ingenting har kommit och förstört det vackra i Gudsförhållandet. Barnens änglar ser Guds ansikte hela tiden och håller vägen öppen.
Vi vuxna har mycket att lära av barnen. I gudstjänsterna är barnen förebilder för oss i spontanitet, naturlighet och öppenhet. Är man glad så dansar man; tycker man att musiken är bra ropar man "bravo"; är det något man inte förstår frågar man "vad menar du?"
"Ingen på jorden är himlen så när som barnet Han tar i sin famn."
Gud, välsigna speciellt alla barn idag. Krama om dem och lår dem känna att Du är nära och Du älskar dem och i Din famn är de trygga. Amen

Wow, det finns hopp

Efter att ha tillbringat några dagar i Småland på en fortbildningskurs i ledarskap är jag nu tillbaka och har nästan "landat". Jag läser då i pressen att Postens VD Lars G Nordström avstår från hela sin lön på 900 000 kr i månaden för brevbärarnas skull och för att slippa kallas girig. Lönen motsvarar den för 45 brevbärare. Jag tänker att om man kan avstå så har man så man klarar sig ändå, vilket verkar vara fallet, men en del hade nog ändå tagit emot dessa pengar med glädje och struntat in vem som kom i kläm. Jag ger en eloge till Nordström för vad han gör. Dessutom kommer han ju att betala tillbaka de utbetalningar som gjorts sedan han tillträdde den 1 juli och inga nya kommer att göras.
"Nu vill jag sätta punkt för den här diskussionen och fokusera på rätt saker vilket är att leda ett av Sveriges största och viktigaste företag", säger Nordström.
Så det finns hopp för svenskt närlingsliv ändå. Trots alla fallskärmsavtal, löner med fantasisummor och girighet. Då finns det kanske hopp för gemene man också. Vi strävar ibland alldeles för mycket efter att tjäna mer och mer pengar så vi kan köpa fler och dyrare saker och när vi har allt så ska vi bli "lyckliga". Många med mig vet att så inte är fallet, man blir inte lycklig av massor av pengar eller saker. "Samla sketter i himlen" säger Jesus, "för där din skatt är kommer ditt hjärta att vara". Jag vill inte att mitt hjärta ska vara i en platt-TV (har förresten ingen platt-TV), jag vill att mitt hjärta ska vara hos Jesus och att Hans vilja och hjärta ska vara i mitt.
Så kommer det då en man som Nordström och inför hela svenska folket avstår 900 000 i månaden för andras skull. Vad skönt! Ja, jag vet att han har mer än tillräckligt från tidigare arbetsplatser och kommer att klara sig alldeles utmärkt, men gesten är god och han skulle lika gärna kunnat ta emot dem.
Jesus sa också: "Om ni är tysyta kommer stenarna att ropa". Är Nordström en av de "ropande stenarna"? Ja, kanske det. Jag tycker det inger hopp i alla fall.
Blessings!

"Kom snart tillbaks"

Jag erkänner - jag brukar se Allsång på Skansen på somrarna. Ett trevligt och medryckande program oftast. Anders Lundin som leder detta har för vana att säga till sina gäster när han tackar dem - "Kom snart tillbaks", vilket väl är en trevlig inbjudan och ett bra betyg på att de skött sig.

Idag och nästa söndag är de två sista söndagrans i kyrkoåret och temat idag är "Vaksamhet och väntan" och nästa söndag, Domsöndagen, "Jesu återkomst". Att Jesus ska komma tillbaka predikas det om om i kyrkorna runt vårt land på många olika sätt skulle jag tro.
Han har ju varit borta rätt länge nu, sedan den dagen Han for iväg till himmelen och lärjungarna stod kvar och tittade efter Honom, som om Han skulle återvända direkt. Han fick skicka en ängel som talade om för dem att det var dags att gå vidare och jobba medan de väntade. Men både de och det första århundradets församling levde med Jesu återkomst för ögonen - Han kunde dyka upp när som helst så var beredd! Kanske skulle vi behöva mer av den hållningen idag också för att Han kommer tillbaka det är solklart och när Han kommit kommer ingen att tveka att Han kommit. Då kommer alla vi som uttalat någon slags trosbekännelse ta emot Honom med glädje och alla människor kommer att inse och säga att Jesus är Herre, oavsett tidigare åsikt, för "alla knän skall böjas och alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herre" Fil.2:10-11.

Att Jesus ska komma tillbaka är inget hot - det är ett löfte! Framtiden är hoppfull. Jordens historia kommer inte att sluta med att röken skingras från en sönderbombad planet där alla spår efter mänskligt liv är utplånade. Det kommer inte att sluta så. Vi är på väg mot den återkommande Jesus. Rullgardinen dras inte ner då, den dras upp och något nytt kommer.

Under tiden vi väntar då, vad gör vi då? Ja, Jesus säger ju att för oss som tagit emot Honom har Guds Rike redan kommit, det är inom oss och vi är dubbla medborgare. Vi ska leva efter vårt lands lagar men också efter Guds Rikes lagar och Guds vilja. Så som redan medborgare i Guds Rike kan vi vänta hoppfullt men också aktivt på att Jesus ska komma tillbaka. Vi kan vänta tillsammans med Honom för Han har ju lovat att vara med oss alla dagar till tidens slut. Och att vänta aktivt är också att leva som Han vill, för andra människor, att göra de goda gärningar som har globala effekter likväl som hjälper den enskilde människan - Heart to God - Hand to man - sa ju William Booth.

Men om Jesus kommer snart, får vi inte drömma om en framtid för oss och våra barn och barnbarn på denna jorden då? Att få växa upp, arbeta, gifta sig, få barn, resa etc? Jo, det är klart! Satsa rakt in i framtiden. Vi i församlingen jobbar för framtiden utifrån förutsättningen att vi ska vara kvar länge. Men vet du, oavsett hur mycket du hinner med innan Jesus kommer tillbaka - när Han kommer blir ingen besviken. Våra största jordiska drömmar blir ingenting i ljuset av Hans härlighet. När vi stiger över tröskeln till den verklighet som kommer med Jesus finns ingenting större eller härligare.
Jesus kommer inte för att avsluta folkens liv utan för att avsluta folkens lidanden och vi får se framåt med glädje och hopp och veta att ingen kommer att bli besviken är Han kommer. Alla kommer att säga Tack att Du kom!


Diskriminering? Vilken planet kommer du ifrån?

Alltså, detta blir inget långt blogginlägg (dels för att jag är för upprörd så jag skulle nog skriva fel dels för att tiden inte räcker till just nu), men allvarligt talat, denna debatt om samkönade äktenskap gör mig så förb...arg. Nu går Lars Ohly in och säger att präster i framtiden ska tvingas viga homosexuella par annars ska de fråntas vigselrätten, jamen, vad har vänsterpartiet med Bibeln att göra - inte ett dugg. Sist jag kollade så grundar kyrkan sin existens på Bibeln, Guds Ord och ingenstans i Bibeln hittar jag grund för att det skulle vara riktigt för homosexuella par att ingå äktenskap. Man och kvinna står det faktiskt och det är 8 år sedan kyrkan och staten skiljdes åt - dah!

 Det finns säkert samfund som vill kunna fortsätta att diskriminera på det här sättet. Men jag menar att samhället inte kan acceptera det, sade Lars Ohly vid en pressträff med riksdagsjournalisterna på tisdagen, skriver Svenska Dagbladet.

"Samhället inte acceptera...?" Är det nå'n som är diskriminerad är det väl prästerna i så fall, vaddå fråntas vigselrätten? Är de mindre värda för att de har en åsikt då?
Nej, Lars Ohly och alla andra i både höger och vänsterpartier, studera Bibeln och låt kyrkan vara kyrka.

Obs, alla Ni homosexuella som nu tror att jag hatar Er, så är inte fallet, men jag kan inte se att äktenskap på Biblisk grund, i kyrkan skulle vara möjligt för Er.

Kyrkans tidning och Dagen

Have a nice day.


Pappa Gud.....

På söndag är det Fars dag och köpmännen gnuggar händerna igen. Många pappor och fadersgestalter kommer att bli uppvaktade med blommor, tårta, kort och presenter. Varannan pappa kommer att få en slips i present. Andra gångbara gåvor är böcker och strumpor. Enligt en nätenkät från 2001 så vill far helst, om han själv får välja, ha whisky, cd-skivor, böcker och sport - och fritidsgrejor. I USA, där Fars dag firas i juni, spenderas varje år 10 miljarder kronor på Fars dags presenter - hm, finanskris...?

Vi kommer att ha Cafégudstjänst kl.11 på söndag (välkommen) då vi uppmärksammar Far på olika sätt. Gud är ju vår Far. Han är vår Skapare och då är Han vår Far och vill vara oss nära och lära känna oss bättre. Vi får frimodigt komma fram till Honom med våra frågor och be Honom leda oss och hjälpa oss. Ingen sund far skulle straffa sitt barn för att barnet söker lära känna honom bättre. Vi kan likt ett barn som hoppar upp i sin fars knä, komma inför Gud och söka lära känna Honom bättre.

Jesus lärde sina lärjungar, och oss, att be till vår Far. Ordet Abba som används i grundtexten har egentligen betydelsen pappa, eller ännu intimare - pappsen. Vi får verkligen vara barn till Gud.
Jesus var ständigt uppkopplad till sin himmelske Far. Han lär oss att vi kan vara lika öppna mot Gud, som Han var. Linjen till Gud är aldrig upptagen, det är en osynlig direktlinje som alltid är öppen, det är bara vi som oftast är för upptagna för att använda oss av den.
Jesus lär oss att bön är ett öppet samtal med Gud. Att vi får kalla Honom Far, Pappa. En del har en dålig relation till sin egen far. Man kan vara rädd för sin far, man kan ha blivit kränkt av sin far eller slagen eller haft en far som fullständigt struntat i en. Men Gud är en Far som ingen behöver vara rädd för eller ha aversioner mot. Gud är en Far med öppna armar och till Honom får vi be om allt, både det som är svårt ochjobbigt och det som är roligt.
Jesu bön röjer den omedelbara och ständiga kontakten som Far och Son har. Samma närhet till Gud får vi ha i vår bön.

Underrubriken på söndagens gudstjänst är: "Pappa Gud, hur kan man överleva utan Dig?" 
Vi i västvärlden tar så mycket för givet. Vi tycker att vi kan klara oss själva, vi har det så bra. Det är först när det händer något utom vår kontroll som vi börjar tänka och undra om vi kanske inte är så allsmäktiga som vi trodde. När allt går bra bryr vi oss inte om Gud, men när något går snett tvekar vi oftast inte att skylla på Honom - märkligt det där.

Jag är glad att det finns människor i andra delar av världen där men får uppleva att Gud verkligen är ens Far, ens Pappa. I Pakistan sker helandeunder, väckelse, massor av människor i olika åldrar får ta emot Jesus som sin personlige Frälsare, Herre, vän och bror och Gud som sin Far. Läs rapporter här.

Tänk om vi också, kanske speciellt nu är vi firar Fars dag, kommer ihåg att det är Gud som gett oss allt vi har, Han älskar oss, vi får vara Hans barn och Han är vår Far, vår Pappa.
"Vilken kärlek har inte Fadern skänkt oss när vi får heta Guds barn. Det är vi!" 1Joh.3:1

Ha en underbar Fars dag!

PTL-ministries i Pakistan

I have a dream.....

Ja, Martin Luther King är ett namn som poppar upp i hjärnan nu när USA för första gången i historien har fått en färgad man till president.
"Jag har en dröm, att en vacker dag skall nationen resa sig och förstå... att alla människor är skapade lika... Jag har en dröm om att en dag skall mina fyra små barn leva i en nation där de inte skall bli bedömda av deras hudfärg, utan enligt innehåll av deras karaktär."

Och såhär sa Barac Obama idag:
"If there is anyone out there who still doubts that America is a place where all things are possible; who still wonders if the dream of our founders is alive in our time; who still questions the power of our democracy, tonight is your answer."
Läs hela talet>>

Det är så många som bloggar om detta så jag skriver inte mer än detta. Men lycka till Barac - det lär du behöva.
God Bless!


Transylvania blir Limhamn

Som de flesta som känner mig vet vid det här laget så gillar jag tatueringar och mina senaste fyra har jag gjort i studion Transylvania Tattoo & Piercing på Limhamn. Nu har de fixat och donat i studion och gjort den fin på alla sätt och i samma veva bytte de namn på den till Limhamn Tattoo. Kanske det blir bättre, Limhamnare är nog ganska patriotiska och ett sådant namn kanske ger med cred åt det hela. Jag gillar det i alla fall.

Ny skylt!

Så, det var det andra blogginlägget på kort tid som egentligen inte hade något djupare innehåll. Ska försöka bättra mig.
Blessings!

Enerverande racerbilar

Alltså, jag tittar inte jättemycket på TV. Mycket sällan på dagtid och oftast inte före kl.20 på kvällen, men vissa program gillar jag att se och ser fram emot när de visas. CSI t.ex. är ett sådant. Cityakuten har jag också följt mer eller mindre i flera år. Ett annat är Miami Ink, som går på TV6 på söndagar kl.19. Söndagar är ju arbetsdag för mig och efter gudstjänst och annat fixande hela da'n är det skönt att sitta ner och titta på Miami Ink. Detta är alltså ett program om tatueringsstudion Maimi Ink  i just Miami och man får se de mest fantastiska konstverk skapas på människors kroppar och jag och alla som har ett antal tatueringar själv vet hur det känns när konstverken växer fram, vilket också gör det intressant att följa. Idag förberedde jag kvällskaffet och plockade iordning i köket och fixade och donade för att kunna titta på detta program när det var dags. Då upplyser maken mig om att det är inget Miami Ink idag, det är Formel1!!!!!!!, vilket han då redan suttit och tittat på hur länge som helst och ljudet har gjort att jag tagit långa omvägar runt TV:n, och nu utgår MITT program för dessa idiotiska bilar. Hmmm. 

Nåja, nu fick jag ju blogga istället och kan tala om att dagens gudstjänst blev en fin ljushögtid då vi fick minnas, gråta och glädjas och samtidigt se framåt och gå vidare med våra egna liv, leva nära Jesus för att bli mer lika Honom.


Födelsedagar

Idag har vi haft två kalas. Gabriel fyller 7 år och i förmiddags hade han ett magiskt barnkalas, med utklädda barn alltifrån Superman, Indiana Jones och Ninja Turtles till Häxor, Jack Sparrow och trollkarlar. Ett lyckat kalas med många fina presenter. Ett par stimmar efter den sista häxan gått hem, kom släkt och vänner med fler presenter och det kalasades igen. Det gäller att fira ordentligt, 7 år blir man ju bara en gång. När Gabriel skulle födas skulle jag få honom med planerat kejsarsnitt, vilket gjorde att jag själv fick föreslå datum. Han var beräknad till den 14 november och jag föreslog den 1:a och det blev det. I baktanken hade jag min mormor. Hon var född den 1/11 år 1900 och hon dog 1995, det år hon skulle fylla 95 år. Jag tyckte det var en fin tradition att fortsätta fira en födelsedag på Allhelgonadagen, som det är idag, och då blev det.

På väggen har jag ett foto av min mormor, från hennes ungdoms dagar. Hon var 17 år då det togs, alltså 1917. Jag har många gånger tänkt att jag hoppas det håller och inte faller sönder eller bleknar bort. Så jag fotograferade av det och la in bilderna i datorn. Men det är klart, datorer kan ju också haverera, så vad gör man då. Jo, galen som jag är så har jag nu tatuerat in min mormors porträtt på armen och idag visade jag det för dem som var på kalaset. Äntligen en tatuering som min mor kunde gilla redan från början utan att behöva vänja sig vid den:-)

Imorgon är det Alla Själars Dag, då vi speciellt minns dem som gått före oss. Ta vara på den dagen och låt sorgen, minnena och glädjen blandas.

Blessings!
      
Mormor 1917                                                     Nygjord tatuering

RSS 2.0