"Kom snart tillbaks"

Jag erkänner - jag brukar se Allsång på Skansen på somrarna. Ett trevligt och medryckande program oftast. Anders Lundin som leder detta har för vana att säga till sina gäster när han tackar dem - "Kom snart tillbaks", vilket väl är en trevlig inbjudan och ett bra betyg på att de skött sig.

Idag och nästa söndag är de två sista söndagrans i kyrkoåret och temat idag är "Vaksamhet och väntan" och nästa söndag, Domsöndagen, "Jesu återkomst". Att Jesus ska komma tillbaka predikas det om om i kyrkorna runt vårt land på många olika sätt skulle jag tro.
Han har ju varit borta rätt länge nu, sedan den dagen Han for iväg till himmelen och lärjungarna stod kvar och tittade efter Honom, som om Han skulle återvända direkt. Han fick skicka en ängel som talade om för dem att det var dags att gå vidare och jobba medan de väntade. Men både de och det första århundradets församling levde med Jesu återkomst för ögonen - Han kunde dyka upp när som helst så var beredd! Kanske skulle vi behöva mer av den hållningen idag också för att Han kommer tillbaka det är solklart och när Han kommit kommer ingen att tveka att Han kommit. Då kommer alla vi som uttalat någon slags trosbekännelse ta emot Honom med glädje och alla människor kommer att inse och säga att Jesus är Herre, oavsett tidigare åsikt, för "alla knän skall böjas och alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herre" Fil.2:10-11.

Att Jesus ska komma tillbaka är inget hot - det är ett löfte! Framtiden är hoppfull. Jordens historia kommer inte att sluta med att röken skingras från en sönderbombad planet där alla spår efter mänskligt liv är utplånade. Det kommer inte att sluta så. Vi är på väg mot den återkommande Jesus. Rullgardinen dras inte ner då, den dras upp och något nytt kommer.

Under tiden vi väntar då, vad gör vi då? Ja, Jesus säger ju att för oss som tagit emot Honom har Guds Rike redan kommit, det är inom oss och vi är dubbla medborgare. Vi ska leva efter vårt lands lagar men också efter Guds Rikes lagar och Guds vilja. Så som redan medborgare i Guds Rike kan vi vänta hoppfullt men också aktivt på att Jesus ska komma tillbaka. Vi kan vänta tillsammans med Honom för Han har ju lovat att vara med oss alla dagar till tidens slut. Och att vänta aktivt är också att leva som Han vill, för andra människor, att göra de goda gärningar som har globala effekter likväl som hjälper den enskilde människan - Heart to God - Hand to man - sa ju William Booth.

Men om Jesus kommer snart, får vi inte drömma om en framtid för oss och våra barn och barnbarn på denna jorden då? Att få växa upp, arbeta, gifta sig, få barn, resa etc? Jo, det är klart! Satsa rakt in i framtiden. Vi i församlingen jobbar för framtiden utifrån förutsättningen att vi ska vara kvar länge. Men vet du, oavsett hur mycket du hinner med innan Jesus kommer tillbaka - när Han kommer blir ingen besviken. Våra största jordiska drömmar blir ingenting i ljuset av Hans härlighet. När vi stiger över tröskeln till den verklighet som kommer med Jesus finns ingenting större eller härligare.
Jesus kommer inte för att avsluta folkens liv utan för att avsluta folkens lidanden och vi får se framåt med glädje och hopp och veta att ingen kommer att bli besviken är Han kommer. Alla kommer att säga Tack att Du kom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0