Dålig matematik

Alltså, jag har aldrig varit nå'n stjärna på matte, kämpade mig igenom högstadiet och valde Humanistisk linje i gymnasiet så jag fick slippa matten i 2:an och 3:an :-) Min bror, däremot, var ju typ mattegeni och blev civilekonom o.s.v. Men jag kan i alla fall räkna och vissa saker är ju inte så svåra, eller bör ine vara det egentligen. Men hur jag än försöker kan jag inte räkna ut hur Hovrätten kunde döma som den gjorde i Kopplerimålet där ett antal män hade utnyttjat en 14-årig förståndshandikappad flicka sexuellt.
Hovrätten friar två män från våldtäkt mot barn och mildrar straffet för en koppleridömd i den uppmärksammade härvan runt en 14-årig förståndshandikappad flicka i Malmö. Står det i gårdagens Sydsvenska Dagbladet. Alltså, vart är världen på väg? Vem har köpt Hovrättens medlemmar? var min första undran när jag läste detta. Det kan ju inte vara rimligt att någon kan mildra domarna utan att vara mutade. En av de åtalade hade ju till och med sagt att han sett att flickan gillade att leka på lekplatser.
Jag önskar det fanns något mer jag kunde göra än att skriva mitt missnöje här och på Facebook. Snälla, ni som vet hur man ska gå till väga, tala om det för mig, för sån't här ska ju inte få hända.

I övrigt så gick veckan bra. Ryggen har läkt, nästan helt, och alla aktiviteter har kunnat genomföras. Nu börjar Sportlovet imorgon och tjejerna är lediga. Gabriel också men han får vara på Fritids och leka av sig, nästan alla dagarna i alla fall.
Vi kör på som vanligt på kåren den här veckan med alla de vanliga aktiviteterna. Finns ingen anledning för oss att ta lov :-)

Ha en fantastisk vecka

Blessings!

Tack och lov för Rosi som sjöng på ÖF i måndags :-)

Knaaak....

- Vad har hänt? Har du åkt skidor eller?
- Nej, jag skulle gå ur sängen i morse......
Ja, det fick jag svara idag när en pappa på Öppna Förskolan frågade. Alltså, min ländrygg, eller rättare sagt ända nästan nere vid svanskotan, sa knaak när jag skulle gå ur sängen. Plötsligt blev jag orörlig och kunde inte använda benen ordentligt. Jag nästan kröp in på badrummet och blev helt svimfärdig. Trodde inte att jag skulle kunna ta mig vidare i dagen idag, men blodet åtevände sakteliga till huvudet och jag började kunna röra mig lite mer. Suck, tack och lov för Rosi som kunde hjälpa mig med Öppna Förskolan idag och ta hand om både sångstunden och andakten och alla föräldrar som plockade undan både leksaker och disk. Jag har ett bra jobb och bra människor runt omkring mig, är SÅ tacksam för det.

Lördagen gick i avslappningens tecken med en underbar Hela Människan Dag med allt vad det innebar av Tikva, mini-spa, gemensam lunch, spikmatta, massage, skapande, andakt etc. Och söndagens tema för gudstjänsten var att "Gud verkar nu" - predikan här. Jag undrade lite hur jag skulle få mer tid i avskildhet tillsammans med Gud, kanske ryggontet var Gud som sa - "såhär kan jag ju göra om du inte ändrar schemat själv.....", men nej, det ska Han inte behöva. Det är jag som ska se över min kalender.

Idag är det Valentines Day och vi fick alla var sitt rött hjärta med orden "Du är värdefull" på av Rosi i förmiddags. Det var en värdefull gåva tyckte jag, tack så mycket.

Nu får jag nog ha en date med spikmattan en stund så ryggen kan få lite TLC.

Blessings!


RSS 2.0