Sommar, värme, Höllviken och "roliga" historier

Värmen är tryckande idag. Det gör ingenting, jag gillar sommar och värme. Vi har haft en period på Furubo Sommarhem i Höllviken, typ kollo för pensionärer. Denna period var det bara 4 gäster så det var lugt, förutom att en av dem har börjat bli senil och var jättevirrig. En annan, som är från Göteborg, var sprängfylld med historier som vi fick höra, hela tiden...... Fast annars har det varit lugnt och bra. God mat och härliga omgivninagr. På torsdag börjar nästa period och då blir det fler gäster och lite annan åldersfördelning. Det är en underbar plats att vara på sommaren. Barnen stortrivs och får suga in av skogsluften och bada i havet. Och äta glass förstås.

Idag är jag hemma för att klara av tre läkarbesök, eller två läkare och en osteopat, idag och imorgon. Idag var jag hos min husläkare och fick förlängt sjukskrivningen och imorgon bitti kl.8.30 fick jag tid hos öronspecialisten (istället för den 13/7) så jag hoppas att det går bra. Kl.15.00 imorgon ska jag vara hos Torbjörn Mårtensson, osteopaten. Jag skule ju varit där förra onsdagen men då blev han sjuk.....dah. Så det blev inget med det. Nu ska det bli imorgon och jag ser fram emot det.
"Kan det vara psykiskt", frågade husläkaren lite försiktigt idag. "Ja, jag menar inte alls att det är det, men kroppen och själen hör ju ihop och är man stressad inombords så kan det visa sig i yrsel."
"Ja, sa jag, det är ju värt ett försök",
sa jag, så jag fick även en remiss till en psykiater. Kan det hjälpa så är jag helt för den linjen.
Fast tänk vad skönt det vore om jag bara kunde få bli hela sådär som Jesus gör i Bibeln när Han rör vid en sjuk människa och genast blir han/hon frisk. Jag undrar ofta varför det måste ta så'n tid..... "Alla som rörde vid tofsen på Hans mantel blev botade".  Jag vill röra vid tofsen på Jesu mantel....

Nåja, detta var lite update på läget. Alla Ni som ber för mig - TACK!!!! och fortsätt.... Jag ser fram emot den dag jag kan säga att allt är väl.
Här är ännu en uppmuntran jag fick för några dagar sedan:

Ordspråksboken 3:5 "Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, och lita inte på ditt eget förstånd".



Blessings!

"Barnarbete" i Höllviken :-)

"Inget patologiskt"...

.... ja, det var svaret på hjärnröntgen, vilket betyder att det inte finns något sjukligt i min hjärna, tack Gud. Svaret på Borrelia-provet väntar jag fortfarande på och den 13/7 ska jag till en öronläkare. Tänk att det ska vara så svårt att hitta vad som är fel på mig, vad som gör att jag inte är "som vanligt", vad som gör mig yr och ostadig hela tiden oavsett om jag står, går, sitter eller ligger och dom därför gör det svårt att vila - om det nu är det jag behöver, vilket många anser och så även jag.
Samtidigt som jag är glad att jag inte verkar ha någon farlig sjukdom, skulle det vara skönt att få en diagnos och en behandling som kan gör att jag blir bättre och bättrre istället för att gå i ovisshet och inte vet afrån dag till dag eller stund till stund hur jag ska må. Nu p åonsdag har jag tid hos Torbjörn Mårtensson, osteopat bl.a. samt vän till mig, jag hoppas han kan hjälpa mig på nå't sätt.

Tack Gud för alla snälla människor som ber för mig och som uppmuntrar mig och som lyssnar på Gud för min räkning. Jag har så svårt att höra Gud själv just nu, så jag har bett Honom att tala till andra som har lättare för att höra Honom och be dem säga det till mig. Det funkar rätt bra, men ibland känns det som om jag skulle behöva eldskrift på himlen. 
Igår fick jag åter igen förbön efter gudstjänsten i Linnékyrkan och det är en så stor förmån att ha Er, syskon i Herren, att luta sig mot i lidandet.
Senare på dagen sa min ena dotter till mig - "Efter ont kommer gott" och när hon skulle lägga sig sa hon "Mamma, Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det". Tack Gud för barnen!
Häromdagen fick jag ett mail med uppmuntran av en vän, och jag delar gärna några av bibelorden med er:


Jesaja 43:1-3

Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min. Om du än måste gå genom vatten är jag med dig, eller genom strömmar, så skall de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, skall du inte bli svedd, lågan skall inte bränna dig. Ty jag är Herren, din Gud, Israels Helige, din Frälsare.


Jesaja 43: 18

Tänk inte på det som har hänt, bry er inte om det som förr har varit. Se jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag skall göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.


Och i morse kom detta från min mor i ett sms:
Jer.30:17a
Jag skall skänka dig läkedom och hela dina sår, säger Herren.

Tack för alla förböner. Jag vet ju hur bra det har hjälpt Håkan Gniste efter att nästan dött i villabranden, då borde ju inte mitt tillstånd vara så svårt att hela....eller?

Fortsätt gärna be. Ni är så värdefulla!

Blessings


I livets alla jä....ligheter är vi bekyddade - det är mitt hopp!


Allt som händer har inte en mening.....

..... men allt som händer kan få en mening, läser jag i boken "100 dagar med Jesus", av Niklas Piensoho.
Det är nog alldeles sant. Här går jag och försöker hitta en mening med attt må så dåligt att jag inte vet varken ut eller in, och hittar ingen mening. Kanske kan jag sluta med det då. Det finns ingen mening, men det kanske kan få uppkomma en så småningom. Gud har ju under både historiens och nutidens gång en förmåga att vända ont till gott och jag ber och hopppas och vädjar till Honom att Han även ska göra det för mig nu. Han har ju lovat att inte låta oss prövas över vår förmåga, men nu är det verkligen på gränsen alltså. Någon har sagt att Gud tål allt, att tvivlas på, att skrikas åt, att skällas på, att ifrågasättas etc. Vilken tur för mig då, för Han har fått all of the above från mig på senaste tiden, plus ödmjukhet, böner, lovsång och ett öppet hjärta. Jag påminner mig själv om att jag inte grundar min tro på omständigheter och att Han har evighetsperspektiv och koll, men ändå GUD!!!!!! HJÄLP!!!!!!!!

Idag hade vi i alla fall Gudstjänst på förmiddagen och temat för denna söndagen är "Vårt dop", vilket var en utmaning att predika om, eftersom vi inom Frälsningsarmén inte praktiserar varken dop eller nattvard (officiellt i alla fall...). Predikan finns att laddas ner eller lyssnas på på hemsidan under "Predikningar".
Vid bönestunden i avslutningen böjde jag knä vid botbänken (böneplatsen) och blev bedd för av min vän och så kände jag en hand på ryggen och det var hennes 3-årige son som absolut ville lägga händerna på mig och vara med och be. Tänk vilken förmån att få vara i en församling där åldersfördelningen, trots att vi är få, sträcker sig från ca 3 år till 82 år, och vi firar Gudstjäsnt tillsammans inför Gud.

I morgon ska jag till doktorn och få sjukskrivningen förlängd, på tisdag är det dags att röntga hjärnan och onsdag är det avslutning med Öppna Förskolan.
Nu går vi in i Midsommarveckan och om allt går enligt planerna har vi Midsommarfest på fredag kl.14 - kolla hemsidan.

Än en gång, tack alla Ni som ber för mig, fortsätt gärna med det, det behövs.
Allt som händer har inte en mening, men allt som händer kan få en mening.

Blessings!

Den blomstertid....

......nu kommer... men regntunga skyar, blåst och denna envisa yrsel. Alla säger till mig - "Det kommer att gå över. Det blir bra. Du måste ha tålamod". Visst, ja, tålamod, en av Andens frukter, jag tränar gärna mit tålamod på andra sätt, men inte med hälsan. Taskigt att jag inte själv får bestämma det då.
Nej, "Herren är min läkare. Genom Hans sår blir jag helad. Han sände sitt ord och botade dem. Alla som rörde vid hörntofsen på Hans mantel blev botade".
Ja, orden från Bibeln får vara mitt mantra varje dag, så det ska väl komma något gott ur detta så småningom - fortsätt gärna be att det blir så och att jag kan få bli bättre och bättre. Tack snälla!

Hur som helst var det skolavslutning på Karl Johan skolan idag, där våra barn går, eller gick. Gabriel går kvar några år till men flickorna flyttar till Bergaskolan till hösten. Barnen sjöng, spelade och dansade så att regnet höll sig borta under förmiddagen då vi stod där och blev underhållna av barnen. Det var kul att klass 4 & 5 sjöng sången "O, happy day" att orden "when Jesus washed my sins away" fick ljuda över skolgården. Namnet Jesus ska spridas på alla sätt och det här var väl ett av de bättre.
Gabriel var med och sjöng "Hej, fröken det är sommarlov" och jag tror han är mycket glad för det.
Till sist var jag en stolt mamma då Johanna verkligen regerade då hon ledde ett gäng dansande barn i sången "Freedom"  - det var som Pistvakt i barnversion. Jättehäftigt!
Avslutningsfika på Lieto var ju också givet - se'n kom regnet, tack Gud att det var uppehåll innan.

Så, ett bibelord/bön jag vill dela med mig av, formulerat i "jag"-form, så att man kan be som en personlig bön.

"Jag ber att Han i Sin härlighets rikedom skall ge kraft och styrka åt min inre människa genom Sin Ande, så att Kristus genom tron skall bo i mitt hjärta och jag skall bli grundad i kärleken. Jag skall då tillsammans med alla de heliga kunna förstå bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek, som går långt utöver vad någon kan förstå. Så skall jag bli helt uppfylld av all Guds fullhet. Han som förmår göra långt mer än allt jag ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i mig, Honom tillhör äran i församlingen och i Kristus Jesus, genom alla släktled i evigheters evighet, amen". Ef.3:16-21

Johanna rules!

Gud har koll

Ja, det är de ord jag fått från diverse "gudfruktiga" personer när jag bett om förbön för yrseln och allt som händer med mig. Senast idag kom en av mina vänner förbi och sa att han hade haft en pratstund med Gud om mig och undrade vad det var frågan om och även han fick de tankarna, Gud har koll, Han har omsorg, Han älskar dig och vet vad Han gör.  Så frågade han Gud om Han ville att han skulle åka till mig och det ville Han, men något mer konkret än så var det inte. "Tänk gott om Gud sa min vän, Han är god. Och jag har inga tvivel om att Du kommer att bli frisk". Tack, vännen! Jag blev så glad att Du kom.
En annan vän mailade mig den här psalmen:

Psaltaren 121

1. En vallfartssång. Jag lyfter mina ögon upp till bergen: varifrån skall min hjälp komma?

2. Min hjälp kommer från Herren, som har gjort himmel och jord.

3. Inte skall han låta din fot vackla, inte slumrar han som bevarar dig!

4. Nej, han som bevarar Israel, han slumrar inte, han sover inte.

5. Herren är den som bevarar dig, Herren är ditt skydd på din högra sida.

6. Solen skall inte skada dig om dagen, ej heller månen om natten.

7. Herren skall bevara dig för allt ont, han skall bevara din själ.

8. Herren skall bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.

Ja, så är det väl. Jag är så tacksam för alla som ber och uppmuntrar, fortsätt med det för samtidigt är jag naturligtvis  otålig och undrande och frågande.
Gud har säkert en plan och jag får försöka lita på det.
Har i alla fall fått tid för att röntga hjärnan den 16/6, så då får vi se om det är tomt där....:-)


I eftermiddag har vi terminsavslutning med ungdomsgruppen "Fristad" - vi ska gå till glasskiosken och köpa stora, smarriga glassar :-) Och på lördag är det Prylmarknad / Loppis kl.10-14, på Frälsis, Limhamn. Welcome!

Blessings!


RSS 2.0