En helg i festens tecken

Wow, vilken fest-helg. Igår hade vi Familjefest på kåren, med Barnvälsignesle.
Lille Lucas Andersson blev välsignad och välkomnad på ett speciellt sätt in i Guds familj. En fest med sång & musik, dans, dockteater där dockorna talade om för oss att även om vi är skrynkliga, smutsiga eller söndriga är vi ändå mycket värdefulla och betyder allt för Gud, ljuständning och jättegod pastasallad och kladdkaka. Huvudpersonen uppförde sig exemplariskt (han är ju van att vara i kyrkan) och alla var på festhumör.

Idag var vi på Malmökåren på en familjefest till med Barnvälsignelse. Då var det Mio Olterman som var huvudperson och han var lika exemplarisk. Det var djungeltema och klipp ur Lejonkungen visades under predikan som handlade om att Gud har en plan för allas våra liv och att vi inte ska glömma vem vi är och vända om till Gud och bli det som Han ämnat oss till. Djungeltemat var verkligen i hela lokalen och Patrik ledde gudstjänsten i uniformskjorta och halvlånga badbyxor med palmer på :-) Efteråt var det fika med banankaka och annat gott. Ansiktsmålning fick de barn som ville så vi fick en tiger med oss hem.

Så den som säger att det är tråkigt i kyrkan - vet inte vad han/hon talar om. Fest är vad det är!

Så börjar igen en ny vecka med allt vad det innebär. Känns som om jag skulle behöva en omgång av Tobbe igen. Nacken är inte vän med mig, men det är ju ingen nyhet. Nåja, jag är glad att vara del av allt som händer i livet och på kåren just nu och även om vi vissa stunder blir missmodiga och tänker att "det går aldrig", så vet Gud vad Han gör och att det är något på gång, det är jag säker på.

Blessings!

Dockteater på Lucas' barnvälsignelse

Sång och musik på Mios barnvälsignelse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0