A cup... a cup... a cup...

På Frälsis har vi en grupp för barn i åldern 6-12 år som vi kallar Skaparverkstaden. Där har vi bl.a. pyssel och skapande av olika slag och de senaste två träffarna har vi målat porslinsmuggar. Alla är olika bra på att måla och rita och muggarna ser helt olika ut, med olika personlig prägel och motiv. 
Tanken är att dessa ska användas i gudstjänsten på söndag, då vi har speciellt fokus på Hem & Familj, och gudstjänsten är för alla åldrar och ska vara en kreativ gudstjänst runt kaffeborden. Jag har gett i uppdrag åt "den kreativa delen av församlingen" att forma gudstjänsten på ett bra sätt efter ett förslag ur en programbok vi har. Det ska bli jättespännande. De olika muggarna får symbolisera oss människor, vi är alla olika, med olika personligheter och gåvor men alla är ilka mycket värda och alla behöver vi Guds erbjudande om förlåtelse, frälsning och räddning genom Jesus.
I Gamla Testamentet i Bibeln, i Jeremia kap.18 står det om att Jeremia på Guds uppmaning gick till krukmakarens hus och fick se honom arbeta vid drejskivan. Ibland misslyckades lerkärlet som han formade med sina händer och då gjorde han om det till ett nytt kärl. Så vill Gud göra med oss. Vi misslyckas ofta, för vi är människor, men om vi låter Gud hjälpa oss så formar Han oss efter Sin plan och vilja så att vi kan tjäna Honom och våra medmänniskor. Vi kommer säkert att misslyckas igen, men Gud har tålamod. Misslyckanden är något vi bara kan undvika genom att inte säga något, inte göra något och inte vara något, och sådan vill inte Gud att vi ska vara. Han vill att vi ska lita på Honom och leva.
Att ge någon törstig en mugg friskt vatten att dricka är också ett sätt att visa Guds kärlek. På söndag kommer vi att ta upp kollekt till ett av Frälsningsarméns projekt som heter Hjälpande Handen och är ett arbete i kampen mot trafficking.
Så har Du möjlighet att komma till Frälsningsarmén, Limhamn på söndag kl.11 så är du varmt välkommen. Jag vet som sagt inte mycket mer än temat för gudstjänsten och att den är annorlunda än vad man kanske tänker sig att en gudstjänst ska vara. Jo, jag vet att det blir jättegott fika - för det ska jag fixa :-)

Blessings

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0