En andra chans....

... handlade predikan om idag då vi hade en kreativ gudstjänst runt kaffeborden. Vi fikade, sjöng, samtalade runt ett bibelord, tillverkade egna muggar och fick lyssna på predikan som utgick från Jeremia bok i Bibeln, i krukmakarens hus då han formade om det misslyckade leret.
Kristendomen handlar inte om att se bra ut och vara rik och framgångsrik. 90-talets framgångsteologer, som lovade att man skulle bli just allt detta om man bara hade tillräckligt stark tro, lämnade många trasiga människor efter sig och gör det fortfarande på vissa platser i världen. Kristendomen handlar istället om hur älskade vi är av Gud och hur Han alltid vill ge oss en andra chans. Vi får lov att misslyckas, men då vill Han forma om oss till sina unika skapelser.

Sedan måste man komma ihåg att man faktiskt kan vara snygg, rik och framgångsrik och ändå vara kristen - hur förklarar vi annars t.ex. BONO - sångare i U2. Han är ju inte direkt ful :-) och han är rik och framgångsrik. Och han är kristen! Jo, hans inställning till livet, attityd och sätt att leva är skillnaden. Han har ine allt detta för sin egen skull. De pengar han tjänar och samlar in använder han för att hjälpa de fattiga i Afrika på olika sätt. Hans fokus är inte på sig själv utan på ANDRA! Och däri ligger hemligheten, att oavsett om vi har mycket eller lite så behöver vi överlåta det till Gud, varje dag, och veta att allting tillhör egentligen Honom och vi har fått att förvalta det. Be Gud varje dag att hjälpa oss förvalta det vi fått för något som Han vill att det ska gå till. Jesus är ganska tydlig när han säger att de som är rika och framgångsrika här för sin egen skull har redan fått ut sitt goda.

Men Gud ger oss en andra chans.

"Kärlet som han höll på att göra av leran misslyckades i hans hand. Då började han om och gjorde av leran ett annat kärl så som han ville ha det."
Här handlar det om en Gud som verkar in i våra liv och som inte ger sig. Som inte släpper taget och som börjar om med våra liv. Ibland kan vi under livets gång få uppleva detta flera gånger om och det är ok, för Gud är sådan att Han älskar oss så mycket att Han smutsar ner sina egna händer för att forma oss på nytt.

Så, behöver du en andra chans? Vill du låta Gud forma dig som krukmakaren formar leran till ett unikt kärl? Bara be till Gud att Han ska komma in i ditt liv och laga det söndriga och forma dig på nytt.
Må Gud Välsigna Dig!

Bono i Afrika


Kommentarer
Postat av: Mackan Andersson

Wow! En som faktiskt lyssnade på predikan! Jag är alldeles rörd.



Kram.



2008-10-13 @ 23:41:43
URL: http://www.mackanandersson.se
Postat av: Monica

Ja, jag fick ju skriva vad du egentligen menade :-)

2008-10-14 @ 07:44:52
URL: http://captainsblogg.blogg.se/
Postat av: Mackan Andersson

Om predikan hade spelats in hade vi kunnat spela upp det nu och faktiskt lyssna till vad jag sade ;)



Fast det är klart, jag nämnde inte Bono. Som nog får betraktas som framgångsrik...



2008-10-15 @ 13:54:30
URL: http://www.mackanandersson.se
Postat av: Monica

Prata med Magnus om inspelning - inte min avdelning du vet.

Annars kan du ju fråga din mamma, hon lyssnade ju också.

Kram

2008-10-15 @ 14:59:43
URL: http://captainsblogg.blogg.se/
Postat av: Mackan Andersson

Jag förstår om du gärna vill tro att mammor alltid har rätt, men... ;)

2008-10-16 @ 12:01:00
URL: http://www.mackanandersson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0