Religionsfrihet?

Man har utsett en ny rektor för Lunds Universitet och lärarna på naturvetenskapliga fakulteten har fått eld i baken för den nye rektorn är frireligiös - ve och fasa...! Per Eriksson tillhör Hyllie Park Kyrkan (EFK), men han är ju fd Pingstvän och då måste man tydligen, enligt kritikerna, vara hatare av homosexuella och inte klara av att sköta ett rektorsjobb - trots att han varit rektor för Blekinge Tekniska Högskola. Tydligen är lärarna rädda att han ska införa bibelstudium i stället för stamcellsforskning och att hans värderingar ska påverka naturvetenskaplig forskning inom universitetet, men även humanistisk forskning. Länk till sds

Jag kan inte hjälpa att tänka att om den nye rektorn hade varit buddhist eller humanist - en av Christer Sturmarks "lärjungar" - då hade väl ingen opponerat sig. Men är man med i en frikyrka - då är man plötsligt farlig.
En tonåring som går i gymnasiet sa till sim mamma - "Vet, du, vi kristna är faktiskt diskriminerade. Våra värderingar räknas inte."
Jag blev faktiskt lite konfunderad för någon vecka sedan då jag var på föräldramöte i skolan och de ska läsa om världreligionerna och göra studiebesök i olika kyrkor och i den judiska synagogan, men om de ska till Islamic Center så får de betala pengar för de tar betalt för studiebesök från alla utom för skolbarnen på Rosengård - området där moskén ligger och där över 90% av befolkningen är muslimer. Är inte det en sak som slår tillbaka på dem själva?

Nåja, vi får väl se hur Lunds universitet reder ut det hela. Jag tror nog att även detta rinner ut i sanden och att Per Eriksson kommer att klara sig alldeles utmärkt.

I övrigt är det kanelbullens dag idag. Hoppas du ahr ätit en. Vi ska ha till kyrkkaffet imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0