Sandhus och hårdrock

"Bygg inte hus på en sandig strand, bygg inte hus på grus. Kankse verkar det okej, men en dag du ångrar dej, du måste bygga huset en  gång till. Du måste bygga huset på ett berg, på en stadig grund som inte rubbar sig och när stormen piskar på har du frid i ditt hus ändå."  För alla som inte har gått i söndagsskolan eller varit på någon barngrupp i kyrkan så kan jag berätta att detta är en sång som i alla fall jag sjöng som liten och fortfarande lär ut till barnen ibland. Den handlar ju om att bygga sitt liv på den stadiga grunden, Jesus, och inte på flyktiga saker som inte bär när det stormar i livet. Jesus själv talar om detta i Matteusevangeliet 7 och nu har Påven använt sig av denna liknelse då det gäller finanskrisen. Han säger att finanskrisen visar att tron på Gud överträffar ett liv som ägnas åt att jaga materiell välfärd. Bankerna kollapsar och pengar försvinner, de är ingenting. Bara Guds ord är grunden för all verklighet, säger Påven, länk till artikeln i Dagen.

Och visst är det väl så att den allra heligaste avguden är just pengar. Idag kan man prata om allt, man lämnar ut sitt sexliv, man avslöjar sina fantasier, man pratar bantning, barnuppfostran o.s.v. men våga inte fråga hur mycket nå'n har i lön, det är heligt. Så det är inte konstigt att Jesus säger: "Du kan inte tjäna både Gud och pengar". och: "Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men till slut måste betala med sig själv?" För många av oss är det så att det som styr oss mest och som vi mest bryr oss om från nu till dess vi tar vårt sista andetag - det är pengar. Och då är det också det område vi behöver mest disciplin. Gud vill att vi ska vara goda förvaltare och dela med oss till varandra. Han lovar att se till att vi inte lider nöd om vi litar på Honom även när det gäller våra finanser. Ge, spara, lev på resten är ett ganska bra sätt att försöka leva. Så bygg inte ditt hus på sand utan på Jesus.

I övrigt har jag nu en nostalgitripp. På stereon spelar just nu Meat Loaf, "Bat out of hell" - cd:n. Ja, det är inte särskilt from musik, men SÅÅÅÅÅ BRAAAA! Ja, tänk, frälsningsofficeren är hårdrockare; har tatueringar och blonderat hår.

Bless!
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0