Leva med mål och mening - del 4

40 dagar med boken Leva med mål och mening är nu till ända och imorgon går vi in i påskveckan, "stilla veckan" - får väl se hur still den blir.... brukar vara ganska busy.
Idag var det i alla fall predikan del 4 av Leva med mål och mening och vi pratade om tjänandet och uppdraget.

 Idag är det Palmsöndagen, då Jesus rider in i Jerusalem under folkets jubel. Han hyllas som en kung och man dansar och sjunger och glädjen flödar. Många av dem som ropade Hosianna den dagen trodde kanske att: Nu kommer Han! Messias! Befriaren! Nu ska Han visa sin stora makt och krigarkonst och sitt rätta jag och störta hela Romarriket. Nu, äntligen!
 Men Jesus krigade inte. Han red in på en åsna, Han grät över Jerusalem - och tuffa killar gråter ju inte, eller.....? Några dagar senare tvättar Han lärjungarnas fötter, som en slav, en tjänare, och sätter standarden för lärjungaskapet. Ett tjänande lärjungaskap, ett tjänande sinnelag. Han, som verkligen var kung, ja, Han, som har all makt i himmelen och på jorden, blev en tjänare för att visa oss rätt sätt att leva. Och samma människor som tidigare hade ropat Hosianna, ropade nu Korsfäst! Korsfäst! De kunde inte stå ut med detta.
Men så är det. Vi är skapade för att tjäna Gud och varandra, på olika sätt. Vi har olika talanger, vi har fått olika gåvor och begåvningar, olika verktyg att använda i vår tjänst för Gud. Alla gåvor och talanger och personligheter och erfarenheter ska användas för att tjäna Gud. Så använd det som Gud gett dig, försök inte vara någon annan. Du har fått dina gåvor därför att du ska använda dem.

Vi tjänar Gud genom att tjäna andra - Others!!!
"Som Fadern sänt mig, sänder jag er", säger Jesus. Vi är utsända av Jesus att företräda Honom. Missionsbefallningen är ingen rekommendation, det är en befallning, och ett privilegium.
Använd ditt liv och dina erfarenheter, det var vad lärjungarna gjorde, vad de första kristna gjorde, vad Paulus gjorde. De la inte i första hand ut en teologisk text för de flesta var inte läskunniga ens, nej, de använde sina erfarenheter. De berättade helt enkelt vad de varit med om tillsammans med Jesus, eller vad de upplevt att Han gjort för dem. De berättade sina livsberättelser, sina vittnesbörd. Vittnesbörd gör oftast mycket kraftigare intryck på folk i allmänhet än vad predikningar gör.


När Jesus gav sina lärjungar missionsbefallningen och sa till dem att gå ut i hela världen och förkunna evangeliet, så kan jag tänka mig att de stod undrande, vilket de ju gjorde också, en ängel fick ju t.o.m. komma och putta på dem att gå iväg. Men Jesus hade ju sagt hela världen och hur skulle det gå till, de hade ju inte något transportmedel. Det finns en anledning till att fötter också kallas apostlahästar. De gick, till fots för det mesta, så det fanns fysiska hinder för dem.

Idag har vi flygplan, bilar, tåg, bussar, cyklar och Internet! Världen har blivit mindre och vi kan nå människor över hela världen genom att trycka på ett tangentbord. Så våga fråga Gud vad Han vill att du ska göra för att utföra din del av missionsbefallningen.

När du väl vet vad Gud vill att du ska göra, blir du salig om du gör det. Du blir glad och till freds när du får tjäna på det sätt Gud menat. Lyd och följ Honom och du får ett meningsfullt liv.

Kanske du då måste sluta med något annat. Det finns många bra saker som du kan göra i livet, men Guds syften är viktigast. Det är lätt att bli distraherad, lätt att hamna vid sidan av det som r viktigast, därför är fokus och disciplin så viktigt.

Gud vill använda dig, oavsett ålder, oavsett situation, oavsett vad du tror om dig själv. Våga be Honom visa dig och gå på Hans löfte att "Jag är med er alla dagar till tidens slut".


Palmsöndagen - Hosianna!


Kommentarer
Postat av: Charisma Höör & Lund

Från Charisma önskar vi en riktigt Glad Påsk!

2009-04-09 @ 13:43:32
URL: http://motcharisma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0