Guds rike är nära

I söndags, 2:a advent, var temat: Guds rike är nära. Redan söndagen innan talade vi om att med Jesus bröt Guds Rike igenom, men inte fullt ut, det blir det först när Han kommer tillbaka en dag.
Det engelaks uttrycket är att The kingdom of God is at hand - alltså så nära att du kan ta på det, men ändå inte helt och fullt. Du kan ju också stöta det ifrån dig.
Vi får leva efter Guds Rikes principer redan nu, leva i Guds Rike redan nu, fast dett ännu inte är fullt synligt, men genom att tillämpa principerna i Jesu liv och undervisning, så kan vi visa vem Han är och visa vägen till Honom så att fler kan få ett helt och upprättat liv redan nu och sedan i evighet.

I lördags var det nästan en liten försmak av festen i Guds Rike då vi hade Doft av Jul. Ca 50 pers kom, flera familjer som aldrig varit här förut men som bjudits in av oss eller sina barn som gick i Lucia tåget. Och det är ju några av barnen/ungdomarna som kommer på Chillout på torsdagar.
Och vilket Lucia-tåg då, med Lucia på elbas och en tomte på trummor till "Staffan-Stalledräng" och "Ett litet barn av Davids hus".
Alla verkade trivas och festa tillsammans. Barnloppis, Fiskdamm, Julgröt och fika var poppis. Även en stunds StandUp fick vi till livs och det är ju gott att få skratta i kyrkan. Ett stort Tack till alla som medverkade och hjälpte till och alla som kom och festade.
Guds Rike är nära när man kan vara glada och fira tillsammans i Guds hus och om detta var bra så är ju evigheten i det fullkomliga Gudsriket ofantligt mycket bättre, utan sjukdom, ondska och elände. Vilket härligt framtidshopp vi har!

Blessings!


Luciatåget

Trängsel vid fika-bänken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0