Nu kan det bara bli ljusare

Idag är det Vintersolstånd, en dag på året jag gillar skarpt. Imorgon börjar det bli ljusare, även om vi inte märker det på ett tag ännu, så är det ett faktum. Jag hoppas att det också ska bli ljusare för min hälsa så att jag blir bättre i takt med att vädret blir ljusare och varmare. Vintern har slagit till i Skåne och den verkar vara här för att stanna ett tag. Massor av snö har vi och minusgrader och massor av ungar är ute och leker snölekar och åker pulka. Av barn kan man ju ibland få höra de mest roliga uttryck och igår gick Magnus ut och körde med snöslungan och Gabriel tittade ut genom fönstret och utbrast: Men pappa! Han klipper snön! Och visst är det så, det ser ut som en gräsklippare och då får det ju bli en snöklippare :-)
Veckan som gick innehöll både julfest för Gabriels klass i tisdags kväll, med julspel, klappar, julmat etc. Julavslutning i fredags i Limhamns kyrka också för Gabriels skola och alla var välkomna dit och delta.
I lördags var vi i Höganäs och hälsade på svärmor/farmor och tände ljus för svärfar/farfar på kyrkogården, ett ljus för oss var, se'n skyndade vi tillbaka till bilen innan vi frös både det ena och andra av oss. Där var det ännu kallare.
Igår hade vi den ekumeniska julbönen "Vi sjunger in julen" hos oss på Frälsis, där alla Limhamns församlingar medverkade på något sätt, även Mariadöttrarna medverkade med förbönen. Det är alltid betydelsefullt när vi får uppleva att vi är EN församling - Guds församling på Limhamn - som tillber tillsammans och arbetar för samma mål: Limhamn för Kristus!

Må julen bli en fridfull helg för oss alla.
Blessings!

Utsikt från köksfönstret - se'n snöade det ännu mer :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0