Peace to the people

Adventstiden inleddes med en kväll av skratt. StandUp-kvällen på Frälsis var en succé. Dels för att komikerna som uppträdde var jätteroliga och att de uppträdde gratis så att intäkterna kunde gå till Julgrytan, samt att flera som aldrig förut varit hos oss kom och hade en rolig kväll.
      
Mackan Andersson                 Ludde Samuelsson

Dagen efter hade vi Adventsgudstjänst. Vi tände första ljuset och firade en fin gudstjänst i vår ommöblerade lokal. Dagen till ära predikade jag faktiskt, visserligen sittande vid cafébordet där vi alla satt, men ändå. Jag har inte predikat sedan den 5/7 så det var en bra känsla. Den finns att lyssna på eller laddas ner under "Predikningar" på hemsidan.

Jesus kom för att "förkunna fred för folken" (Sak.9:9-10) och det var det Han gjorde, Han predikade ju Guds Rike, och en evighet i fred och frid, en ny himmel och en ny jord - det talade vi om förra söndagen, som var Domsöndagen. En fullkomlig fred blir det inte förrän Han kommer tillbaka, men vår uppgift är att förkunna fred för folken nu också, för Guds Rike är tillgängligt för oss nu, det kom ju med Jesus, men inte fullt ut förrän Han kommer tillbaka.
Så då går vi in i adventstiden, denna stämningsfulla tid, med förväntan att få fira jul och det gör vi snart. Men detta är ca fyra veckor, sedan kommer januari.....kallt, mörkt, räkningar..... januari kan vara en av de längsta, värsta och kallaste månaderna på året och det behövs mycket fest och uppmuntran för att komma igenom, om man inte tillbringar den på Canarias..
Men, för oss får adventstiden fortsätta – hela tiden. Vi väntar på Jesu återkomst och det kan vi ju försöka komma ihåg i januari. Han ska komma tillbaka för att ställa alt tillrätta.
Så under tiden, medan vi väntar, för vi har väl inte slutat vänta fast Han dröjt länge nu? Nej, vi lever i advent och vi får under tiden förkunna fred för folken och på så sätt visa Guds Rike. Den sortens fred som är mer än avsaknaden av krig - att våra nuvarande prioriteringar vänds upp och ner? Istället för makt – beroende. Istället för rädsla – kärlek. Istället för passivitet – mod.
I och med Jesus bröt den Messianska tidsperioden igenom. Det som kallas Nådens År och som är rubriken för denna söndag. Nådens år, då människor skulle bli frälsta, få sina synder förlåtna, botade från sjukdomar och befriade från demoner. Jesus gjorde ju allt detta under sin livstid på jorden och har fortsatt alltsedan dess, genom sina lärjungar. Vårt uppdrag är detsamma – att predika ett nådens år. Året som ligger framför oss, kanske det kan bli ett nådens år för oss och våra medmänniskor.

Under denna stämningsfulla tid blir det en hel del festande. På lördag, den 5/12 kl.15 är ni välkomna till Frälsis, Limhamn igen på Doft av Jul. Julfest till förmån för vårt bar/ungdomsarbete. Det blir barnloppis, Luciatåg, servering med hembakta lussekatter m.m., underhållning etc.
Välkomna alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0