Är Frälsningsarmén mer.....

... än Öppen Förskola, Skaparverkstad, Sång, Musik och uniformer? Ja, på onsdag den 4/3 kl.18.00 är alla intresserade (och inte intresserade .-) välkomna på en infoträff om Frälsningsarmén, på Frälsningsarmén, RF Bergsg.56, Limhamn.


Kanske har Du en bild av Frälsningsarmén som inte stämmer eller som bara är en liten del av vad vi egentligen handlar om. Alla är välkomna och det är bra om Ni meddelar i förväg. Kontaktuppgifter finns på hemsidan.
 
Nästa lördag, den 7/3 kl.11-14 inbjuder vi till en temadag om "Kristendom för ateister". Vi ska starta en studiecirkel med denna bok av prästen Olle Carlsson som grund och temadagen är en inledande träff då man kan få veta vad det handlar om och om man skulle vilja vara med i studiecirkeln, som i då börjar onsdagen den 25/3 kl.18 och sedan är varannan vecka. Cirkelavgift är 200 kr och då ingår boken och fika. Temadagen är gratis. Gå in på hemsidan och ladda ner affisch/inbjudan.


I övrigt har nu fastan inletts och flara av oss i församlingen, bl.a. kårrådet (kårens ledargrupp),  läser boken "Leva med mål och mening" av Rick Warren. 40 avsnitt, ett varje dag i fastan och varje samling under den tiden refererar på något sätt till boken. Under fastan är det också frivilligt att avstå från något, t.ex. godis eller kakor eller restaurangbesök eller så, till förmån för tid med Gud och till att istället ge dem pengarna till behövande. 40 dagar är en viktig tid när det gäller vår andliga hälsa och även i övrigt. 6 veckor sägs det ju ta att skapa en vana och kan man ha en bättre vana än att varje dag tillbringa tid med Gud....eh, nej.

Under mars månad är det också Frälsningsarméns försakelseinsamling / missionsinsamling. Då vi utmanas att avstå från någon eller några av våra bekvämligheter för att dels sätta oss in i hur det är för en stor del av jordens befolkning, som t.ex. bara har en liter vatten om dagen att både laga mat, dricka och tvätta sig i. Eller hur det är att alltid sova på golvet, eller duscha kallat etc. Men också så att vi varje gång vi diskar i diskmaskinen kan lägga 50 kr till insamlingen eller för varje kniv och gaffel vi har hemma kan vi lägga 50 öre till insamlingen. Sista söndagen i mars ska vi samla in alla pengar som kommit in till detta så att vi kan hjälpa våra medmänniskor i andra länder.

Så var det dags att skriva predikan till söndag. Ja, temat är ju färdigt, Leva med mål och mening, nu är det innehållet kvar :-)

Ha en välsignad dag!

Våren är på väg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0