För dem samman....

"Såsom jag har älskat er ska ni älska varandra" sa Jesus till sina lärjungar, alltså sa Han det till oss som är Hans lärjungar idag, 2009. Kristen enhet är och har alltid varit ett laddat ämne. Ofta säger vi att vi är enade men när det kommer till vissa frågor, som sakramentsfirande eller annat, så står vi inte längre så enade. Men visst är det väl så att om vi kan skilja på att stå enade och att vara eniga i sakfrågor, så skulle vi komma mycket längre. Grunden är ju ändå Kristus, det kan vi inte komma ifrån och Han bad oss älska varandra så som Han älskar oss, varför hänger vi då upp oss på ytligheter. Naturligtvis måste vi vara visa och grundade i Guds Ord och inte svälja vad som helst som för tillfället är politiskt korrekt, men vi ska ändå älska varandra såsom Jesus gör och den sortens kärlek står över allt som annars har en förmåga att splittra.

Här på Limhamn bor tre nunnor, Mariadöttrarna. En av deras stora uppgifter här i livet är att be för kristen enhet, kanske speciellt här på Limhamn då. Det känns riktigt bra att de gör det, speciellt när man själv ibland, ja, alldeles för ofta, kommer till korta.
Nu på söndag, den 18/1 börjar den ekumeniska böneveckan, just med temat Kristen enhet - "För dem samman". Många olika kyrkor har gemensamma samlingar och firar tillsammans med varandra med Jesus i centrum.
Vi på Frälsningsarmén på Limhamn drar vårt lilla strå till stacken genom att fira söndagens gudstjänst i Linnékyrkan tillsammans med församlingen där. "Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir..." Magnus (min man) har förmånen att få predika och någon från Linnékyrkan leder gudstjänsten. Det känns gott att veta att vi församlingar på Limhamn drar åt samma håll med samma övergripande vision: Limhamn för Kristus.
Redan på lördag drar vi ut med Street Church, kyrkan på gatan, och bjuder på kaffe, bibelord, biblar och samtal. Alltid lika roligt och spännande.

Alltså, söndagen den 18/1 kl.11.00 är det gemensam gudstjänst för Frälsis och Linnék. i Linnékyrkan. Kom dit och var med, dela gemenskapen med Jesus i centrum av allt i livet.
Welcome!!!!!

Sreet Church en solig dag på Limhamn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0