"Kärleksmåltid"

I söndags inbjöd vi till "Söndagsmiddag på Frälsis" 12.30 med god fisk & skaldjursgryta samt köttbullar till barnen. Mellan varmrätten och dessert och kaffe fick vi lyssna till "Tänkvärt" med Mackan Andersson, vilket Ni kan lyssna på eller ladda ner från kårens hemsida.
Det här var kanske ett annorlunda sätt att fira gudstjänst, men om man tänker på hur Jesus gjorde så var det väldigt ofta som Han var hemma hos folk och åt middag. Han bjöd gärna hem sig själv till folk på mat och så delade de livet och samtalade med varandra och ingen gick oberörd därifrån. Den första församlingen, i Apostlagärningarna 2 i Bibeln, tillbringade mycket tid med att i hemmen "bryta brödet och dela måltid med varandra i jublande, uppriktig glädje".
Och det vi gjorde upplevde jag, trots att det inte var bröd och vin och "Kristi kropp och blod utgivet för mig", nästan som sakramentalt, som en verklig kärleksmåltid à Apg.2.
Vi som var samlade var människor i olika åldrar, samhällsklasser, tillvaro och bakgrund och vi kunde tillbringa några timmar tillsammans runt matborden och dela livet och samtala med varandra och Jesus fanns där hela tiden mitt ibland oss. Hur coolt som helst. Det var som en försmak av vad Gud har menat med Frälsningsarmén på Limhamn.

Lördagen var också en höjdare då vi hade Prylmarknad och det nog strömmade typ 100 pers. genom lokalen under dagen, varav de flesta säkert aldrig förut satt sin for på Frälsningsarmén. Nu var det visserligen alla prylar som lockade mest, men nu vet de i alla fall att vi finns och det här var inte sista gången vi hade det.

I rabatterna utanför blommar snart påskliljorna och våren gör sina tappra försök. Det inger hopp för framtiden.
På lördag är det temafrukost för män med temat "Under the sea". Kolla hemsidan för mer info.

Foten läker, imorgon är det en vecka kvar tills stiftet och bandaget åker av, det ska bli skönt.
Nu fortsätter vi att jobba för "Limhamn för Kristus"

Blessings!


Också en kärleksmåltid :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0