Leva med mål och mening - del 3

Idag var det dags för del 3 av Leva med mål och mening - finns att lyssna på i sin helhet här.
Idag handladet det om att vi är skapade att bli lika Kristus.

För att vi ska kunna bli mer lika Jesus så behöver vi umgås med Honom. "Säg mig vem du umgås med och jag ska säga dig vem du är", det passar rätt bra här. Att bli lik Jesus, är egentligen ett annat uttryck för Helgelse. Det var ju hela poängen med att ha både Helgelsemöte och Frälsningsmöte på söndagarna, att både få fylla på och ge ut, vid två olika tillfällen. Vi behöver fatta beslutet att vi ska växa i tro och relation till Jesus.

I Fil.2 står det att vi ska arbeta med fruktan och bävan på vår frälsning. Det handlar om att ta ansvar och att Gud verkar tillsammans med oss och i oss.


Andligt växande är en process där lögner ersätts med sanningar. Jesus ber: Helga dem genom sanningen: Ditt ord är sanning. Guds Ande använder Guds Ord till att göra oss lika Guds Son. Guds ord liknar inget annat ord, det är levande, det är ande och liv. Gud sade och det blev - hela skapelsen finns för att gud sade. Utan Guds ord skulle inte du heller finnas. Guds Ord är den näring du behöver för att bli den du är ämnad att vara. Det är vår mat - Feed your mind - mind your food.


Det finns massor av biblar i omlopp idag men en bibel som står i bokhyllan är inte mycket att ha. För en del av oss kan det vara bra att banta och hålla igen på glass, godis och kakor, men i fallet Guds Ord, det levande brödet, maten, ska det inte vara återhållsamhet. Det ska hellre frossas i. Det finns alldeles för många svältfödda och undernärda troende idag som inte äter av det levande brödet. Ska vi växa att bli mer lika Jesus, så måste vi äta av eller förbli i Hans ord. Och det räcker inte med att tro på Bibeln, vi måste fylla våra tankar med den så att den heliga Anden kan förvandla mig med sin sanning. Ta till oss Guds Ord.

Att leva av, att äta Guds Ord är ett effektivt sätt att stå emot frestelser av olika slag. Jag har ett litet kort där det liggen en sovande hund och det står: Bästa sättet att stå emot en frestelse är att spela död.

Precis som att beslut måste fattas för att börja vilja växa och bli mer lik Jesus, måste vi besluta och välja väg när vi möter frestelser. Och varje gång du väljer att göra det rätta istället för att synda, växer du och blir mer lik Jesus.

När vi är och vill vara lärjungar till Jesus kommer vi aldrig att komma ifrån frestelser, "När du frestas..." står det i Bibeln, inte om du frestas. Kom ihåg att många andra har mött samma problem före dig. Det är ingen synd att frestas, det blir synd först då du faller för den.

När vi frestas är det på de områden där vi är som svagast. Är du svag för pengar kommer du med all säkerhet att frestas med pengar på något sätt; är det makt - kanske du får ett erbjudande om en mer upphöjd position fast du måste avskeda någon annan; är det sex - en ny sexig kollega kan göra närmanden, eller porrsidor börjar dyka upp på din dator o.s.v. Satan vet precis vad som får dig på fall och där kommer han att fresta dig. Lär dig känna igen mönstret och var beredd att styra bort tankarna.


Varför ska vi bli lika Jesus då? Varför ska vi växa?

Gud vill ha lärjungar som växer, inte frälsta bebisar som stannar kvar i bebisstadiet och lever på modersmjölk.

Nyfrälsta är som bebisar som måste få ta emot mycket mer än vad de ger ut, men sedan måste vi alla ta ansvar för vårt växande och mognande och själva äta av Guds Ord, vi kan inte leva på välling resten av livet.

Vi behöver också bli ordets görare, inte bara hörare, det har vi hört förut. Därför behöver vi växa och vi växer genom att göra - works both ways.

Men varför vill Gud ha mogna växande lärjungar? Jo, det är så Guds Rike utbreds - gå ut i hela världen och gör alla folk till lärjungar.....

Här återkommer jag till Others - vad ni har gjort mot en av dessa minsta som är mina bröder det har ni gjort för mig.

Heart to God - Hand to man - så är det Guds Rike bryter fram och utbreds.

Vi behöver vara ljus och salt i ett annars ganska fördärvat samhälle. Göra skillnad med Guds vapenrustning som grund och stöd. Så, feed your mind - mind your food.

Som en påminnelse på att vi behöver växa och mogna som kristna fick vi alla var sitt solrosfrö att plantera i en kruka eller rabatt, för att vattna och vårda och på samma sätt ska vi läsa, ta till oss, vårda och tillämpa Guds Ord.

Blessings!

Bästa sättet att stå emot en frestelse........ spela död


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0