Så mycket kärlek

För tre veckor sedan eldhärjades pastorsparet Gnistes villa i Uddevalla och Håkan brännskadades svårt. Han ligger på sjukhuset i Linköping inlindad, i respirator, har varit helt nedsövd o.s.v. Gunilla, som drog ut Håkan ur huset, blev brännskadad på armen och barnen hade rökskador. Gunilla och barnen bor på ett hotell nu och återhämtar sig. En tillfällig lägenhet håller på att inredas åt dem så de har någonstans att bo tills villan är helrenoverad - om ett år eller så.
Jag följer Håkans status och deras vardag och församlingen Fristadens engegemang för sina pastorer och tårarna bara rinner nerför kinderna- Vilken kärlek!!!! Detta är verkligen församlingen när den fungerar som bäst. Bön för Håkan och familjen i kyrkan varje kväll, praktisk hjälp med mat, kläder och annat. En grupp som inreder den tillfälliga lägenheten och gör det med extra mycket omsorg och kärlek för att de ska kunna känna sig som hemma där. Ekonomisk hjälp från hela världen. Håkan reste mycket och var känd utomlands och massor av meddelanden om stöd och hjälp kommer in varje dag. Bloggen har ca 17000 besökare varje dag. Och Gunilla då, som lika gärna skulle kunnat ligga på golvet och gråta ut sin förtvivlan över sin svårt brännskadade man, ser framåt med hopp och tilltro och tar varje dag att tacka Gud för att de alla lever och för alla människor som stöttar och ber för dem. Hon vet att livet är skört och det är mycket bättre att leva och älska livet med Gud och sina medmänniskor än att gräma sig.
Tack Gunilla för att Du inger hopp hos andra bara genom den Du är. Tack Håkan för allt Du har gjort för andra människor i förbönstjänst och undervisande. Tack för den Du är. Du kommer att klara detta!
Tack Gud för Din nåd och Ditt helande!

Länk till artikel i Dagen >>
Länk till bloggen >>


Gunilla och Håkan Gniste

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0