Vad gör Gud glad?

Var gång ett barn föds till världen, ett under ibland oss sker, änglarna sjunger i himlen, Gud emot barnet ler.


Du är skapad för att glädja Gud!

I samma stund som du föddes in i världen fanns Gud där som en osynlig närvaro och log över den nya människan. Han ville att du skulle leva, och att du kom gjorde Honom glad. Gud behövde inte skapa dig, men han valde att skapa dig för sitt eget nöjes skull. Du finns för Hans skull, till Hans ära, Hans avsikter och Hans glädje.


Det främsta syftet med ditt liv är att göra Gud glad, att leva till Hans behag. Detta bekräftar ditt värde, du är inte betydelselös. Om du är så viktigt för Gud och om Han ser dig som tillräckligt värdefull för att få vara med Honom i evigheten - då är du verkligen betydelsefull. Du är ett Guds barn och du ger Gud en glädje som Han inte får av något annat som Han har skapat. Det har ända sedan början varit Hans bestämda avsikt att göra oss till medlemmar i Hans egen familj genom att sända Jesus Kristus för att Han skulle dö för oss...därför att Han själv ville det.


Gud har också utrustat oss med fem sinnen och känslor för att vi ska kunna njuta av livet, inte bara uthärda det. Orsaken till att vi kan njuta är att Gud har skapat oss till Sin avbild. Vi glömmer ofta att Gud också har känslor. Han känner mycket djupt. Bibeln säger att Gud sörjer, blir svartsjuk, och arg, känner medlidande, ömhet, sorg och sympati, och även lycka, glädje och tillfredsställelse. Gud älskar, gläder sig, njuter, jublar, uppskattar och till och med skrattar.

Och vi är skapade för att glädja Gud.

Ett liv för att glädja Gud och tillbedjan är egentligen samma sak, på många sätt. Kanske vi tänker oss att tillbedjan bara är när vi sjunger lovsång i gudstjänsten med uppsträckta händer, eller i meditationen, tystnaden och umgänget med Gud genom Hans Ord, att tillbedjan bara sker i gudstjänsten, i kyrkobyggnaden. Men tillbedjan är lika mågfacetterad som en diamant, det är mycket mer än musik och sång, mycket mer än de knäppta eller uppsträckta händerna. Tillbedjan är att leva ett liv som behagar Gud, ett liv som gläder Gud, ett liv där vi hela tiden är i kontakt med Gud och längtar efter mer av Honom och mer av Hans vägledning och Hans liv i vårt liv.
Tänk att vi har det privilegiet - att få vara vän med den allsmäktige, fullkomlige, allvetande. Gud är både helighet och en öppen famn. Helighet som är så stor och mäktig att vi knappast kan greppa det och samtidigt en öppen famn för oss att krypa in i och ett knä att krypa upp i.
Gud blir glad när vi närmar oss Honom, när vi öppnar oss för Honom och längtar efter att få vara med Honom hela tiden.

Du är värdefull för att Gud vill det, oavsett om någon människa tycker annorlunda. Du är skapad för att glädja Gud!

Blessings!

och Gud ler......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0