Kyrkan är som en......kaffekopp.....

.... fint dekorerad på utsidan men insidan är fylld av ett bittert innehåll..... Eller varför inte vara positiv - ...en kaffekopp.... kan vara skavd på utsidan med insidan är fylls med ett varmt, inbjudande innehåll som ger en varm känsla i magen :-)

Ja, det var sådana liknelseövningar vi fick göra i gårdagens "tillsammans-predikan" på Påskfesten på Frälsis, Limhamn. Dels för att det var roligt så vi fick skratta en del - Påskdagen är en dag så man ska vara glad och gärna skratta, därav Påskaskrattet som kyrkorna förr i tiden hade på Påskdagen så prästen var rolig den dagen i sin predikan och skrattet skulle vara ett skratt rakt i ansiktet på djävul och död och man firade livet - Mackan vet mer om det där.
Och dels för att få se att det finns så många olika sätt att se på saker och ting och att om man är äldre behöver man inte vara rädd för alla nya sätt att likna kyrkan, tron och Jesus med, och är man yngre behöver man inte vara rädd för de gamla sätten att likna kyrkan, tro och Jesus med. Det är lika sant idag som förr även om orden är annorlunda. Och Jesus lever lika mycket idag som den dag Han uppstod från döden, Påskdagen!

Vi hade en fantastisk Påskfest igår då vi åt en god Påskmåltid tillsammans, Ägghalva med sillbit, Gul Påskkycklinggryta, kaffe och After Eight och gräddbullar. Barnen fick leta efter ett stort ägg fyllt med godispåsar och alla fick påskliljor med sig hem. Vi som var samlade var i alla åldrar och från olika sammanhang, men vi firade tillsammans att Jesus har uppstått och lever. Det var så trevligt att folk inte ville gå hem. Vi började vid 12-tiden och de sista gick typ 15.30.
Tack till alla som medverkade och alla som kom och gjorde festen till den succé den blev.

Imorgon är det vardag igen, helgdagarna slut, men Påskens anda är det vi ska fortsätta leva i och redan på söndag är det gudstjänst igen och då är temat "Påskens vittnen" och vem är det om inte vi...

Blessings!

Intressant predikan

Barnen i väntan på äggjakten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0